Adina Buzatu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Adina Buzatu
Fotografie cu Adina Buzatu, Bucuresti 2012.jpg
Date personale
Născută (45 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
PărințiMihai Buzatu[*]
Doina Buzatu[*] Modificați la Wikidata
Ocupațiecreatoare de modă[*] Modificați la Wikidata

Adina Buzatu (n. 19 martie 1977, București, România) este cel mai cunoscut stilist român specializat în vestimentația masculină și fondatorul conceptului TRENDS by Adina Buzatu. A fost căsătorită și are o fiică, Sara.

Viața[modificare | modificare sursă]

Afaceri[modificare | modificare sursă]

În anul 2006, Adina Buzatu a lansat conceptul TRENDS by Adina Buzatu, deschizând totodată și primul magazin dedicat în exclusivitate bărbațior. În scurtă vreme, acesta a devenit un reper în materie de eleganță și rafinament, îmbinand calitatea excepțională a produselor cu servicii de stilism particularizate în funcție de personalitatea, aspectul fizic și modul de viață al fiecărui bărbat. De la bun inceput TRENDS by Adina Buzatu a adus, în exclusivitate în România, numeroase branduri internaționale de prim rang, renumite pentru calitatea produselor dar și pentru creativitatea designerilor, mare parte dintre aceștia fiind răsfățații podiumurilor internaționale. O echipa de consilieri vestimentari, dar și stilista însăși, ofera permanent cele mai potrivite soluții celor care doresc să-și achiziționeze o ținută vestimentară.

În anul 2009, stilista a lansat primul parfum masculin românesc, urmat apoi și de o variantă dedicată doamnelor și domnișoarelor.

În anul 2010, Adina Buzatu a demarat prima campanie antikitsch în vestimentația masculină, atragând atenția asupra faptului că a fi elegant sau a purta o ținută rafinantă nu înseamnă nicidecum să exagerezi.

În perioada 2015 - 2016, stilista a organizat seria de evenimente „TRENDS & Friends" în cadrul cărora a adus la București reprezentanți ai unor branduri celebre din moda internațională, branduri prezente în exclusivitate în România în magazinul TRENDS by Adina Buzatu. Printre aceștia s-au aflat și Paul Corben, general manager Albert Thurston, designerul britanic de accesorii Babette Wasserman, Yoahm Baroukh, proprietarul brandului franțuzesc Lords&Fools și Jan Borghardt, senior-adviser al cămășeriei suedeze Eton.

În anul 2017 a lansat prima linie vestimentară TRENDS by Adina Buzatu, linie care cuprinde ținute office și casual.

În calitate de stilist a realizat peste 300 prezentări de modă și deține un portofoliu de peste 35 de branduri cu renume internațional și tradiție precum Borssalino, Albert Thurston, Sand, Eton Shirts, Lords&Fools, Messagerie, Daniele Fiesoli, Babette Wasserrman și Magnanni.

Adina Buzatu este o prezență constantă la emisiuni tv și în reviste de specialitate, iar ca urmare a activității sale a fost distinsă cu numeroase premii. De asemenea, de peste zece ani, actori celebri, cântăreți, oameni de televiziune, sportivi, diplomați și reprezentanți ai mediului de afaceri aleg să poarte TRENDS by Adina Buzatu.

Alte proiecte[modificare | modificare sursă]

Apreciată pentru talentul și profesionalismul său, Adina Buzatu a realizat colaborări și cu lumea teatrului, concepând ținute masculine, dar și feminine, pentru spectacole de teatru care s-au bucurat de un mare succes.

Printre acestea : „Boeing, Boeing” (2012), în regia lui Șerban Puiu, cu Aurelian Temișan, Anca Sigartău, Monica Davidescu, Alexanda Velniciuc, „Visul unei nopți de vară” (2012), în regia lui Ioan Cărmăzan, „Hamlet” (2012), după William Shakespeare, în regia lui Marcel Țop, cu Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Laura Cosoi, Dorin Andone, Viorel Păunescu, Cristina Mihăilescu, Mihai Stănescu, Smaranda Caragea, Alexandra Murăruș și Andrei Runcanu, „Bach Files”(2015) , un spectacol cu muzica semnată de Adrian Enescu pe teme de J.S. Bach și interpretată de Zoli Toth Project, „Demnitate” (2017), în regia lui Ignasi Vidal, cu Marius Manole și Șerban Pavlu, „Intriga” (2018), în regia lui Ricard Reguant, cu Medeea Marinescu, Șerban Pavlu, Mihai Călin, Cristi Iacob și Ilona Brezoianu.

În anul 2013, stilista și-a făcut debutul și în lumea filmului. Ea a acceptat invitația regizorului Toma Enache de a apărea în producția „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, jucandu-și propriul rol, acela de stilist și proprietar de magazine, dar nu în România, ci în Statele Unite ale Americii.

La invitația Andrei și a lui Adin Cristescu, stilista a apărut în videoclipul „Colț de suflet" în anul 2009, iar doi ani mai târziu și în videoclipul trupei Taxi, „Nonstop" (2011).

În paralel, Adina Buzatu s-a implicat activ în nenumărate campanii caritabile încercând să contribuie la schimbarea unor destine și a unor mentalități, iar în anul 2013, a devenit Ambasador Nelson Mandela 46664 Bangles Romania, fundație care luptă pentru prevenirea HIV.

În 2021 Adina Buzatu, la invitația Life University, creează Masterclassul Online: Ghid Complet de stil Masculin. Acesta este un material video complet din care Bărbații pot afla cum să se îmbrace, ce să cumpere, ce să asorteze, ce să poarte și nu numai.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Articole