Adam Levine

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Adam Levine
Adam Levine from Maroon 5 cropped.JPG
Levine cântând live cu Maroon 5 la "Neighborhood Inauguration Ball" în Washington, D.C. în 2009
Date personale
Nume la naștere Adam Noah Levine
Născut 18 martie 1979 (37 de ani)[1]
Los Angeles, SUA
Căsătorit cu Behati Prinsloo (din 2014)
Cetățenie Statele Unite ale Americii
Religie Judia[*]
Ocupație Muzician, compozitor
Activitate
Gen muzical Alternative rock, funk rock, pop rock, soul, rhythm and blues
Tipul de voce Tenor, Contratenor
Instrument(e) Chitară bas
Ani de activitate 1994 – prezent
Case de discuri A&M Octone
Interpretare cu Maroon 5, Kara's Flowers, Kanye West, Natasha Bedingfield, Ying Yang Twins, Alicia Keys, K'naan, Rihanna, Slash, Gym Class Heroes, Christina Aguilera
Website http://www.maroon5.com

Adam Noah Levine (n. 18 martie 1979) este un cântăreț de origine americanā. În prezent este solistul vocal și chitaristul formației Maroon 5. El este deasemenea și unul dintre antrenorii de la reality show-ul american The Voice. Acum fiind căsătorit cu Behati Prinsloo.

Tinerețea[modificare | modificare sursă]

Levine s-a născut în Los Angeles, fiul lui Patsy Noah și Fred Levine. Unchiul său este jurnalistul și scriitorul Timothy Noah. El are un frate, Michael și o soră, Julia Milne. La vârsta de șase ani, el a înscris coșul victoriei în campionatul local de baschet (în echipa antrenată de tatăl său) în momentul în care s-a scurs de pe tabelă. Mai târziu a spus că incidentul i-a schimbat viața și i-a dat încrederea de a avea succes.

Levine a participat la festivalul muzical French Woods Festival of the Performing Arts Camp (Hancock, NY) împreună cu cel mai bun prieten al său, Jesse Carmichael, chitaristul trupei cunoscute pe acea vreme ca Kara's Flowers. A absolvit liceul Brentwood School în 1997.

Levine are strămoși evrei de ambele părți ale familiei (tatăl său și bunicul din partea mamei erau evrei) și se consideră evreu, deși conform publicației The Jewish Chronicle, care l-a intervievat, el "a respins practicile religioase pentru un stil de viață spirituală mai generalizată". În copilărie, când a fost întrebat de tatăl său dacă vrea un băț mitzvah, Levine a spus nu.

Trupa Kara's Flowers[modificare | modificare sursă]

Întâlnindu-se la Brentwood School în Los Angeles, trupa lansează primul album intitulat The Fourth World în 1997 când erau în ultimul an de liceu. În același an, trupa apare într-un episod din serialul Beverly Hills, 90210. Albumul a avut doar putin succes, și unicul single, "Soap Disco", a eșuat pe plan comercial. Dezamăgiți de rezultatele albumului, trupa ia o pauză și fiecare o ia pe căi separate.

Levine și Carmichael au părăsit Los Angeles pentru New York. Aceasta a fost prima dată când cei doi californieni au fost expuși unei scene muzicale total diferite, o trezire culturală pentru cei doi tineri. La MTV News, în 2002, Levine a spus, "Atunci am început să mă trezesc în fața întregii culturi hip hop și R&B. Am avut prieteni numiți Chaos și chestii. NU era Brentwood High."

  1. ^ "Adam Levine", Gemeinsame Normdatei, accesat la 27 aprilie 2014