A&E (canal TV)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
A&E
Lansat la1 februarie 1984; acum 40 ani, 3 luni și 12 zile (1984-02-01)
ProprietarA&E Networks
(Întreprindere comună între Hearst Communications și The Walt Disney Company)
Format imagine1080i HDTV)
(480i letterboxed pentru feedul SDTV)
SloganWe are A&E
ȚarăStatele Unite
AcoperireStatele Unite
Canada
SediuNew York City, New York, Statele Unite
Numit în trecut
  • Arts & Entertainment Network (1984–1995)
  • A&E Network (1995–1997)
A înlocuit canalulAlpha Repertory Television Service
The Entertainment Canal
Canale înrudite
Prezență online
aetv.com

A&E este o rețea americană de televiziune cu plată, proprietatea emblematică a televiziunii A&E Networks. Are sediul central în New York și operează birouri în Atlanta, Georgia; Chicago, Illinois; Detroit, Michigan; Londra, Regatul Unit; Los Angeles, California și Stamford, Connecticut.[1][2][3][4] Rețeaua se concentrează în principal pe programarea non-ficțiune, inclusiv documentații despre realitate, crimă adevărată, miniserie documentară și divertisment educațional.

Rețeaua a fost inițial fondată în 1984 ca Arts & Entertainment Network, concentrându-se inițial pe artele plastice, documentare (inclusiv seria sa de atunci, Biography)) și drame (inclusiv seriale importate din Regatul Unit). În 1995, rețeaua s-a revanșat ca A&E, în efortul de a reduce percepțiile negative ale programării artistice și de a comercializa în general rețeaua ca o alternativă „provocatoare de gândire” la alte canale de televiziune. În 2002, în detrimentul programării sale artistice, A&E a început să se concentreze treptat mai mult pe seriile de realitate pentru a atrage spectatori mai tineri.[5] Până în 2017, rețeaua a eliminat treptat programele cu scenarii, ceea ce face ca realitatea să-și arate accentul principal.

În iulie 2015, A&E este disponibil pentru aproximativ 95 968 000 de gospodării cu televiziune cu plată (82,4% din gospodăriile cu televizor) din Statele Unite.[6] Versiunea americană a canalului este distribuită în Canada, în timp ce versiunile internaționale au fost lansate pentru Australia, America Latină și Europa.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „A&E Television Networks, LLC - Atlanta, Georgia (GA) - Company Profile”. Manta Media Inc. Accesat în . 
  2. ^ „A+E Networks – Life is Entertaining”. A+E Networks. Accesat în . 
  3. ^ „A&E Television Networks, LLC: Private Company Information”. Businessweek. Accesat în . A+ E Networks Appoints Denis Cantin as VP, Head of Content Sales, EMEA Dec 16 13 A+ E Networks has appointed Denis Cantin as VP, head of content sales, EMEA. He will assume the position in first quarter 2014. Cantin will manage A+E Networks' London-based EMEA content sales team, overseeing sales of A+E Network's catalogue throughout the region. 
  4. ^ „A & E Television Network, Stamford, CT”. Manta Media Inc. Accesat în . 
  5. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru referințele numite dl
  6. ^ „List of how many homes each cable network is in as of July 2015”. TV by the Numbers. Zap2it. . Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]