Șah dublu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

În jocul de șah, dublul șah este o situație de șah produsă simultan de către două piese .[1][2] În notația de șah, dublul șah este reprezentat aproape întotdeauna ca o curentă situație de șah ("+"), uneori fiind simbolizat ca "++" (cu toate acestea, "++" este folosit de asemenea, tot uneori, pentru a desemna situația numită șah-mat).[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Hooper, David; Whyld, Kenneth (), The Oxford Companion to Chess⁠(d) (ed. second), Oxford University Press, p. 113, ISBN 0-19-866164-9 
  2. ^ Golombek, Harry (), Golombek's Encyclopedia of Chess, Crown Publishing, p. 88, ISBN 0-517-53146-1 
  3. ^ Tim Just and Daniel Burg, 2003, U.S. Chess Federation's Official Rules of Chess, 5th ed., ISBN 0-8129-3559-4, p. 218