Wikipedia:Ziua Internațională a Romilor 2024

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Drapelul romilor

Cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, pe 8 aprilie voluntari Wikipedia din întreaga lume participă la un edit-a-thon global organizat de Wikimedia Serbia și Wikimedia CEE Hub, cu susținerea Wikimediands of Romania and Moldova User Group și a altor grupuri afiliate din regiune.

În perioada 1-15 aprilie sunteți invitați să îmbunătăți articole despre minoritățile de romi, despre identitatea, istoria și cultura lor pe Wikipedia în limba română, pe Wikicitat sau Wikidata.

Prin documentarea și răspândirea informațiilor despre cultura romă ne dorim să combatem barierele încă prea frecvente ale prejudecăților și discriminării cu care romii se confruntă la locurile de muncă, în educație, îngrijire medicală, servicii publice și sociale și în alte domenii ale vieții. Romii, cea mai mare minoritate din Europa, au o istorie bogată și au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea societății. Moștenirea lor artistică și culturală este adesea ignorată sau trecută cu vederea, așa că sperăm că această campanie este un pas mai aproape de reducerea injustiției.

Evenimente[modificare sursă]

  • București: 7 aprilie, de la 12.00 la 15.00, la Seneca Anticafe - întâlnirea voluntarilor care doresc să îmbunătățească articole despre minoritățile de romi, despre identitatea, istoria și cultura lor pe Wikipedia în limba română.
lustrație a lui Sorin Aurel Sandu realizată de Georgiana Chițac

Participanți[modificare sursă]

Oricine se poate alătura campaniei prin editarea articolelor despre romi și cultura romă. Când salvați articolele la care lucrați, în descrierea modificărilor, folosiți și hashtagul #bahtalo. În aplicația hashtags.wmcloud.org puteți vizualiza contribuțiile pe Wikipedia care folosesc acest hashtag.

Adăugați-vă numele:

Informații suplimentare[modificare sursă]

Descriere Unitate Număr
Participanți în Wikipedia:Ziua Internațională a Romilor 2024 Număr participanți 3
Editări pe Wikipedia realizate în Wikipedia:Ziua Internațională a Romilor 2024 Număr de editări 21
Editări pe Wikidata realizate în Wikipedia:Ziua Internațională a Romilor 2024 Număr de editări 66
Contribuții pe Wikimedia Commons realizate în Wikipedia:Ziua Internațională a Romilor 2024 Număr de imagini 3
Articole îmbunătățite în Wikipedia:Ziua Internațională a Romilor 2024 Număr de articole 10
Articole noi create în Wikipedia:Ziua Internațională a Romilor 2024 Număr de articole 9

Pagini nou create[modificare sursă]