Wikipedia:Pagini de șters/Simion Costea

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Simion Costea[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 17 noiembrie 2023. Încheierea discuției este preconizată pentru 22 noiembrie 2023.


Justificare: Acest articol a fost marcat de Andrei Stroe în iulie 2023 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunității pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

  • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
  • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
  • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--Mesaj livrat de un robot. 17 noiembrie 2023 14:12 (EET)[răspunde]
Opinii
  • Neutru. Articolul are aspect de CV, cele câteva fraze reale fiind dense în judecăți de valoare nesubstanțiate; referințele bibliografice sunt concentrate pe niște afirmații care nu reflectă notabilitatea, și sunt mult sub standardul unor surse de încredere, cu atât mai puțin cu cât vorbim de o persoană cu activitate în acest domeniu. Dacă ștergem CV-ul și judecățile de valoare, rămânem cu nimic. Pe de altă parte, Google Scholar arată promițător, zic eu. —Andreidiscuție 17 noiembrie 2023 14:25 (EET)[răspunde]
    Andrei, multumesc. Am modificat textul pentru a rezolva problema de notabilitate semnalata, incepand cu sursele neutre. Am demonstrat notabilitatea ceruta, prin faptul ca am introdus cu hyperlinks surse neutre externe academice de incredere, precum Worldcat, Web of Science, CEEOL. Sursele web introduse demonstreaza recunoasterea si vizibilitatea internationala si nationala a operei stiintifice si activitatii didactice a istoricului Simion Costea, prezenta in Worldcat si bibliotecile marilor universitati ale UE si SUA, prezenta in baze de date internationale, precum Web of Science, CEEOL. Am actualizat referintele bibliografice. Ai dreptate ca Google Scolar arata promitator, si prin urmare il voi folosi ca sursa. Orice noi sugestii concrete din partea ta imi vor fi de ajutor.
    In plus, am pus articolul in formatul standard. Era sub formă de listă și l-am rescris sub formă de text format din fraze legate, asa cum s-a cerut.
    Multumesc, Andrei.
    Maria 92.80.249.32 (discuție) 16 ianuarie 2024 23:46 (EET)[răspunde]
    @Andrei Stroe mai poți trece o dată prin articol pentru o părere? Mulțumesc. Strainu (دسستي‎19 aprilie 2024 18:06 (EEST)[răspunde]
    Nu cred că putem păstra acest articol. Se citează lucrări de Simion Costea, care sunt citate drept dovezi ale propriei lor existențe; în cel mai bun caz, lucrările aflate în diferite indexuri de biblioteci. Când e vorba de a vedea ceva despre el, sunt citate articole de prin presa locală (care oricum nu se ridică la nivelul cerut pentru WP:CGNși care între timp au și dispărut de pe site-urile pe care erau publicate). Este totuși biografie de persoană în viață, nu putem face rabat chiar așa.
    Cum spuneam, persoana poate fi realmente notabilă, dar ca autor de biografie trebuie să poți cita surse, ori nu s-a putut face asta aici.
    PS: acum văd comentariul că „ai spus că Google Scholar arată promițător, așa că îl citez drept sursă”. Nu. Lucrările enumerate de Google Scholar se pot folosi ca sursă, dar trebuie consultate, informația extrasă și văzut ce anume se poate scrie pe baza lor. Asta e munca de redactare a unei biografii. Abia apoi completăm elemente de biografie care apar prin publicații generaliste.  —Andreidiscuție 19 aprilie 2024 19:37 (EEST)[răspunde]