Wikipedia:Administratoriat prin consens implicit

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Aceasta a fost o păcăleală de 1 aprilie -- mulțumiri tuturor participanților, voluntari sau nu.

Administratoriatul prin consens implicit este o procedură simplificată de obținere a statutul de administrator, care are în vedere utilizatorii ce s-au dovedit în mod implicit a fi potriviți pentru acest statut.

Astfel, se consideră că utilizatorii cu cel puțin 1000 de modificări la activ și care nu au fost niciodată blocați în cursul activității lor la Wikipedia pot accede fără alte formalități la statutul de administrator. Este suficient ca aceștia să se înscrie la Wikipedia:Listă de utilizatori care vor să devină administratori, iar cei care satisfac cerințele vor obține noul statut imediat ce un birocrat constată îndeplinirea lor și decide că sunt necesari noi administratori. Lista se procesează cronologic (primul înscris, primul numit). Utilizatorii cu mai puțin de 1000 de modificări și cei care au fost blocați în trecut pot deveni și ei administratori, dar numai depunându-și candidatura pentru acest statut și trecând printr-un proces de vot (vezi Wikipedia:Candidați).

Ne cerem scuze față de utilizatorii anonimi care îndeplinesc cele două condiții, dar numai utilizatorii înregistrați și autentificați pot cere permisiuni de administrator.

Instrumente[modificare sursă]

  • en Edit counter: completați cu numele de utilizator pentru a afla câte contribuții aveți
  • Special:Log/block: jurnalul blocărilor; completați rubrica „Titlu” cu propriul nume de utilizator, în sintaxa Utilizator:Exemplu
  • (pentru birocrați) Special:Makesysop: formular pentru acordarea permisiunilor de administrator