Westward Ho!

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Westward Ho!
—  stațiune balneară[*] și sat  —

Map
Westward Ho! (Regatul Unit)
Poziția geografică în Regatul Unit
Coordonate: 51°02′20″N 4°14′46″W ({{PAGENAME}}) / 51.039°N 4.246°V

Țară Regatul Unit
RegiuneSouth West England
Comitat ceremonial Devon
Comitat nemetropolitan[*]Devon[*][[Devon (non-metropolitan county (doesn't include Plymouth or Torbay))|​]]
District nemetropolitan[*]Torridge
OrășelNortham
Atestare Modificați la Wikidata

Populație
 - Total2.112 locuitori

Fus orarUTC±0
Cod poștalEX39
Prefix telefonic01237

Prezență online

 

Westward Ho! este o stațiune balneară aflată lângă Bideford în Devon, Anglia. Drumul A39 oferă acces din orașele Barnstaple, Bideford și Bude . Se află la capătul sudic al Northam Burrows și este orientat spre vest către Bideford Bay, vizavi de Saunton Sands și Braunton Burrows . Există o secție electorală cu același nume. Populația la recensământul din 2011 era de 2.112. [1]

Nume[modificare | modificare sursă]

Semn rutier care marchează intrarea în sat

Westward Ho! este remarcabil pentru numele său neobișnuit. [2] Numele satului provine de la titlul romanului lui Charles Kingsley Westward Ho! (1855), a cărui acțiune a avut loc în apropiere de Bideford. Cartea a fost un bestseller, iar antreprenorii au văzut oportunitatea de a dezvolta turismul în zonă. Compania Northam Burrows Hotel and Villa Building, prezidată de Isaac Newton Wallop, al 5-lea conte de Portsmouth, a fost înființată în 1863, având ca scop construcția unui hotel.

Hotelul a fost numit Westward Ho!-tel, iar vilele adiacente au fost, de asemenea, numite după carte. Pe măsură ce a avut loc dezvoltarea ulterioară, localitatea în expansiune a dobândit și numele de Westward Ho! [3] Semnul exclamării este așadar o parte intenționată a numelui satului. Este singurul astfel de nume de loc din Insulele Britanice; [4] Saint-Louis-du-Ha! Ha!, Quebec, împărtășește distincția de a avea un semn de exclamare în numele său.

Dezvoltare[modificare | modificare sursă]

Biserica Sfânta Treime

Dezvoltarea satului a început la zece ani după ce romanul lui Kingsley din 1855 a fost publicat, pentru a satisface pasiunea victorienilor pentru vacanțele la mare. [5] United Services College a fost fondat în sat în 1874.

Un deal de moluște și o pădure scufundată din mezolitic au fost excavate pe litoralul de lângă Westward Ho! . [6]

Satul a devenit mai rezidențial pe măsură ce taberele de vacanță s-au închis și au fost ridicate în loc case și apartamente. O fostă tabără a fost Torville Camp. Cele două tabere majore de vacanță încă funcționale sunt Surfbay Holiday Park și Braddick's Holiday Centre.

United Services College[modificare | modificare sursă]

 United Services College, o școală publică pentru băieți cu vârsta între treisprezece și optsprezece ani, a fost fondată la Westward Ho! în 1874 și avea ca scop pregătirea baietilor pentru armată și marină și pentru serviciul în slujba Imperiului Britanic . A durat până în 1906, când a fuzionat cu Imperial Service College din Berkshire și și-a închis amplasamentul din Westward Ho! Rudyard Kipling a fost un elev notabil al colegiului, cartea sa Stalky & Co.⁠(d) (1899) bazându-se pe perioada petrecută la colegiu.

Geografie[modificare | modificare sursă]

Creasta cu pietriș de la plaja din Westward Ho!

Westward Ho! este cunoscut pentru posibilitățile de surfing și întinderea lungă de nisip curat susținut de o creastă de pietriș și pajiști care se întinde pe aproximativ trei mile. Are două biserici, Biserica Baptistă și Biserica Sfânta Treime.

Geologie[modificare | modificare sursă]

Stâncile de pe coasta Westward Ho! datează din carboniferul superior. Rocile au fost înclinate în timpul orogenezei variscane; în zilele noastre se scufundă la 50–70 de grade nord și sud. Platforma de tăiere a valurilor este un exemplu de sistem de falii la scară multiplă, cu fazele activității tectonice expuse la reflux.

Locuitor remarcabil[modificare | modificare sursă]

Rudyard Kipling și-a petrecut câțiva ani din copilărie la Westward Ho!, unde a urmat cursurile United Services College (absorbit mai târziu de Haileybury College, care se află acum în Hertfordshire). Colecția sa de povestiri, Stalky & Co, publicată în 1899, s-a bazat pe experiențele sale de la colegiu. Pentru a comemora locuința sa acolo, prima strofă a poemului său „ Dacă... ” este plasată pe trotuarul de pe promenada în decoruri de granit.

Vederea spre interior

Orașe înfrățite[modificare | modificare sursă]

Westward Ho! este înfrățit cu Mondeville din Franța și Büddenstedt din Germania.

În cultura populară[modificare | modificare sursă]

Orașul își împrumută numele unei melodii a trupei Half Man Half Biscuit⁠(d) care povestește un vis despre vacanța în oraș. Cântecul menționează și satul Northam din apropiere.[7]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

 

  1. ^ „Ward population 2011”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Symons, Mitchell (). The Bumper Book For The Loo: Facts and figures, stats and stories – an unputdownable treat of trivia. Transworld. p. 272. ISBN 978-1-4481-5271-1. 
  3. ^ Devon History Society, The ochidore and Westward Ho![nefuncțională]
  4. ^ Owen-Jones, Peter (). „A wild West country walk”. The Sunday Times. London. Accesat în . Westward Ho! is an invigorating starting point, because it's the only place in the British Isles with an exclamation mark. 
  5. ^ Kingsley, Charles (), Westward ho!, or, The voyages and adventures of Sir Amyas Leigh : knight, of Burrough, in the county of Devon, in the reign of Her Most Glorious Majesty Queen Elizabeth, Library of English literature, LEL 21079-80., Macmillan, OCLC 8813367 
  6. ^ Smith, P.; et al. (), „The investigation of a medieval shell midden in Braunton Burrows”, Proceedings of the Devon Archaeological Exploration Society, Devon Archaeological Exploration Society, 41, OCLC 220919032 
  7. ^ „Urge for Offal - Westwood Ho!”. . Accesat în .