Vinerea Neagră

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Vinerea Neagră într-un magazin Target din SUA

Vinerea Neagră este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Deoarece Ziua Recunoștinței este ultima zi de joi din noiembrie, Vinerea Neagră apare în fiecare an între 23 și 29 noiembrie. Vinerea Neagră este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite. În anul 2009, numărul cumpărătorilor a fost de 134 de milioane de persoane, care au cheltuit în total 10,69 de miliarde de dolari[1].

În România[modificare | modificare sursă]

Black Friday sau Vinerea Neagră a fost asimilată și de unele mari lanțuri de magazine din România. Cu acest prilej marile magazine se întreceau în a oferi prețuri și reduceri cât mai avantajoase, astfel încât să atragă clienți cât mai mulți și implicit să obțină profituri considerabile prin amploarea desfacerii. Cu fiecare an ce trece, tot mai multe magazine se alătură inițiativei, în 2014 lista depășind 150 de magazine, dintr-o gama variată de categorii, de la electronice și îmbrăcăminte, până la jucării sau ceasuri originale[2] la reducere de Black Friday.

Unele magazine aleg să organizeze Black Friday cu o săptămână înainte de cel tradițional, cum se întâmplă și în 2014, astfel o bună parte din magazine vor reduce prețurile pe 21 noiembrie 2014.

În 2013, Black Friday a adus vânzări fabuloase magazinelor care au participat la promoție, peste 72 milioane de lei Flanco, 18 milioane de euro pentru Emag,

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Reducerile de Vinerea Neagră nu i-au impresionat pe americani, 28 Noiembrie 2010, evz.ro, accesat la 2 decembrie 2010
  2. ^ Reduceri la Ceasuri originale de Black Friday 2014, 7 Noiembrie 2014, buzzmag.ro, accesat la 20 noiembrie 2014

Legături externe[modificare | modificare sursă]