Utilizator:Hoinarel/Articol nou

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Hostel -cunoscut şi ca Hotel pentru Tineret este unitatea de cazare pentru turiştii cu buget restrâns, în general tineret, având dormitoare şi băi comune. Acest tip de turism oferă cazarea în dormitoare comune cu mai multe paturi simple sau paturi etajate, cu plata per pat ocupat.

Dormitor comun Hostel Flying Time Sibiu


Ministerul Turismului defineşte hostelul ca fiind structura de primire turistică cu o capacitate minimă de 3 camere, garsoniere, sau apartamente dispuse pe un nivel sau pe mai multe niveluri, în spații amenajate, de regulă, în clădiri cu altă destinație inițială decât cea de cazare turistică.

Diferenţe fata de Hotel[modificare | modificare sursă]

Specific hostelurilor este cazarea in dormitoare comune cu mai multe paturi.

Servicii caracteristice hostelurilor sunt posibilitatea de gătire si păstrare a hranei în bucătării comune, complet echipate, accesul la maşini de spălat şi uscat rufe, internet, recepţie 24h, activităţi de socializare si autogospodărire.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Hostelurile se găsesc în principal in oraşe mari, zone turistice şi în marile centre universitare.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Acest tip de cazare apare la 1912 în Germania în localitatea Altena Castle fiind introdus de către Richard Schirrmann, acesta fiind considerat promotorul primului hotel de tineret numit in germană „Jugendherberge” sau „Youth Hostel” (acum marcă înregistrată a Federaţiei Internaţionale de Hostelling) şi a mişcării educaţional-culturale Jugendbewegung (în engleza „The German Youth Movement” ).

Odată cu dezvoltarea internetului au apărut asociaţii hosteliere internaţionale precum Hostel World, Hostel Bookers,Youth Hostel, care oferă informaţii on-line despre hostelurile aflate în peste 60 de state, oferind turiştilor contra unei taxe de membru, rezervari şi preţuri reduse în hostelurile afiliate, informaţii despre serviciile şi calitatea acestora, împreună cu pagina de forum unde cei interesaţi îşi pot exprima impresiile.