Utilizator:Goloplo/Dispunerea axelor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Tipul de locomotivă este termenul umbrela dat sistemului de dispunere a roților (conform DIN: Radsatzfolge ). Astfel, aranjamentele foarte diferite ale axelor sau osiilor montate pe locomotive și vagoane pot fi afișate într-o formă scurtă, alfanumerică .

Au existat diferite sisteme de codificare a axului aranjament. Prezentul Standard internațional, pentru prima dată în anul 1908 de către Asociația germană de administrațiile feroviare și de Sistem personalizat dezvoltat de către Uniunea Internațională a căilor Ferate UIC fișa UIC cod 612, 1. Ianuarie 1983 în codul UIC 650[Anm 1] este înregistrată.

VDEV/VMEV/UIC-Sistem[modificare | modificare sursă]

Prin acest Sistem, aproape toate tipurile existente sunt acoperite.

Clasificare și exemple[modificare | modificare sursă]

De O Importanță Fundamentală[modificare | modificare sursă]

Pe boghiuri de locomotive Ce 4/4 315 din BLS cu două axe cuplate a axului aranjament B 'B'.
Boghiu de locomotivă E 10 la DB cu un singur ax de antrenare a roții aranjament: Bo'Bo'.

Numărul și ordinea de axe este specificat din față spre spate. Non-condus axe, numit seturi de roți, va fi cu cifre arabe, de Conducere axe primi majuscule litere latine. Prin urmare, rezultă următoarele:

1, 2, 3, ...
Numărul de conducerea și/sau la capetele de propulsie
A, B, C, ...
fără suplimentare
Numărul de cuplat, sau în comun de condus axe într-un cadru , sau boghiu conform Alfabetului (A=1, B=2, C=3, ...)
cu un plus de o (Ao, Bo, Co, ...)
Numărul individual de condus axe în conformitate cu Alfabetul. Fiecare axă are propriile sale de conducere motorie.
'
un apostrof denotă mobil montat pe axe sau grupuri de axe, de disc sau domul axe.
( )
în cazul în care rulează și cupola axe împreună într-un cadru comun sau boghiu separat de celelalte axa grupuri, acestea sunt închise în paranteze.
+
un semn plus separarea marchează în roata aranjament pentru operativ în mod constant asociate vehicule
un EN dash a fost anterior folosit pentru a se referi la un sistem existent de cuplare strânsă între boghiuri.[1]
Locomotiva cu abur cu roata aranjament 2'C1'

O locomotiva cu abur așa cum se arată pe partea stângă cu avans în timp ce două osii, boghiuri, urmat de trei cuplat conducere axe și în cele din urmă cu un mobil montat pe baril axa este, în consecință, o 2'c1'locomotive.

De crocodil locomotiva Ce 6/8 II , SBB a fost anterior cu 1 'CC1' se referă la scurt cuplare între două rafturi drive și indică faptul că nu există forțe de întindere prin Corp sunt îndreptate. Mai târziu, pentru acest design, denumirea de (1 'c)(C1').

Comentarii suplimentare la o[modificare | modificare sursă]

SBB locomotiva Re 4/4 II au fost la timpul de punere în funcțiune a acestora ca un Bo'Bo'.

Nu cuplate cu mașina axe de cifra Zero (0). De mașini de scris mai devreme nu au un Tip de la Zero, a fost acest lucru prin litere mici o este înlocuit, ceea ce se reflectă în utilizarea limbii. Majoritatea dintre noi locomotive electrice au un singur ax de antrenare, care este un șase osii locomotiva cu două boghiuri, osii aranjament Co'co'. Dezbaterea în conformitate cu standardul ar fi "toe-Zero-dash-toe-Zero-line", dar de multe ori Apostrof este omis, și Zero ca litera O este vorbită, care este "toe---toe-Oh". Chiar mai frecvente sunt individuale litere ale unui cuvânt, legate împreună, rezultând în foarte scurt numele de "Koko". Aceste locomotive au

  • două boghiuri (') ...
    • ... cu trei punți motoare (C) ...
    • ... cu propria motorului de antrenare, antrenare axe (0).

Comentarii suplimentare și ()[modificare | modificare sursă]

  • Uneori, apostroful sunt omise, care poate, cu toate acestea, duce la ambiguități: Cazul unui 2D1 este de așteptat, datorită limitele structurale în regulă că este un 2'D1', în cazul unei 1B sau un 2B1 acesta poate fi, de asemenea, un 1 sau un 2'B1, 2B1' sau 2' B1', una sau toate de antrenare axe în același cadru ca și cele două punți motoare.
  • O clemă pentru un grup mixt de run - și domul din punct de vedere tehnic poate însemna axe sunt la fel ca un apostrof pentru o "pură" grup de funcționare sau de cupola axe. Așa a fost și seria NoHAB AA16 în variantele de Co'Co' și (A1A)(A1A) a fost construit, care diferă numai în dacă mijlocul axei de două boghiuri sunt alimentate sau nu.
  • Pe de altă parte, paranteze, și apostrofuri, de asemenea, pot fi combinate, în cazul în care un apostrof denotă o axa mobila, într-un cadru comun, de exemplu, (1 'c)(C1').
  • În spatele unei bretele de grup, fără apostrof este necesar, deși, puteți vedea de multe ori – ultima exemplu, astfel, ar fi scris în mod eronat (1 ' c)'(C1')'.

Automotoare[modificare | modificare sursă]

Automotoarele sunt adesea făcute de ferm interconectate, dar, cu toate acestea, teoretic, separabile masina. Sunt aceste unități în funcționarea normală separat nu este util, este granița dintre două separat Părți mobile de o locomotiva sau un vagon de un semn plus. Sunt vagoane în mai multe unități de tren, dar, de asemenea, poate fi utilizat separat, de preferință, nu este de multe ori observația individuală a vehiculelor. Sunt doar unități cu utilizarea de AJUTOARE tehnice pot fi separate, de exemplu, în cazul în care sunt comune pentru toate Jakobs-boghiuri de sprijin sau "plutitoare" înseamnă piese trebuie să fie ca un ansamblu de vehicule. Utilizarea unui cross-accident vascular cerebral pe axa eticheta lui Jacob boghiu, ca el a fost din codul UIC 650 fost furnizate, nu pe set. Dacă într-un cadru de rotație atât pentru condus și non-condus axe apar, informațiile incluse în paranteze.

Iată două exemple:

Mai multe unități 610 013 de la DB Regio cu roata aranjament 2'(A1)+(1A)(A1) în Cheb
  • Roata aranjament de înclinareaautomotoare seria 610 este de 2'(A1)+(1A)(A1)
    • Motorul este format din două Părți (semnul plus)
    • În prima parte a masinii, acolo este un boghiu cu două osii ...
    • ... și un boghiu cu un condus și un non-punte motoare.
    • În cea de-a doua parte a masinii, găsim două boghiuri, fiecare cu un condus și un non-punte motoare.
  • La Reichsbahn-rapid automotoare de tip Leipzig (137 153, 154, 233, 234) a avut, în funcție de tehnologia de acționare, roata aranjament B'2'2 ' B' și 2'Bo'Bo'2'. Cele mai multe unități de tren are la Capetele exterioare de boghiuri normale, în timp ce capetele de Cărucior în Interiorul fiecare pe un boghiu comun de sprijin, în care, în caz de hidraulice de transmisie a puterii la axele motoare pe boghiu motor, în timp ce patru motoare electrice, deoarece de mai bine de distribuție în masă în Jakobs boghiuri-au așezat. Un alt vehicul combinații duce la aceeași reprezentare! Puteți, printre altele, de un vehicul în care între două boghiuri vagoane cu un al treilea vagon cutie , fără a propriei sale axe este suspendat, la fel ca în cazul stradă Ferate nu este neobișnuit.

Limite și variante speciale[modificare | modificare sursă]

Partea de mobile axe și măsuri speciale, cum ar fi Krauss-Helmholtz-cadru , nu poate reprezenta, nici moderne garnituri de tren, de multe ori folosite în Iacov boghiuri. Astăzi, cele mai frecvente Achsfolgen B', B' și C 'c' diesel hidraulice, locomotive și B0B0sau C0'C0' în caz de locomotive electrice și diesel electrice locomotive. Când vagoanele sunt Achsfolgen cu propulsie multe ori. De asemenea, NoHAB locomotive diesel de fostul daneză seria Mea au un aranjament roata cu exterior-axa (A1A)(A1A), sarcina pe osie a locomotivei pentru a reduce.

Marcaje pentru auxiliar din unitățile și echipamentul de locomotive[modificare | modificare sursă]

Ocazional, au fost locomotive cu abur, cu o singură axă de comutare viteze auxiliare (așa-numitele Rapel; ca un ajutor de pornire). Astfel axe cu motor auxiliar, uneori, cu litere mici, marcate, de exemplu, 2 'Ba'. Ca aceste unități suplimentare nu sunt recunoscute, identificarea lor în Achsformel în mare măsură necunoscut.

Transmisii cu roți dințate cu z caracterizat. Fie scrii pentru fiecare treaptă de viteză o z sau te bazezi angrenaje cu litere mici (b = 2), urmată, eventual, de un z. Un laufach vrac, trei cuplat locomotiva cu aburi cu două trepte de viteză este, prin urmare, Czz sau Cbz, sau Cb.

Aditivi pentru roata aranjament pentru locomotive cu abur[modificare | modificare sursă]

Pentru locomotive cu abur, iar acestea au fost, în principal în zona de limbă germană, unele extensii de VMEV sistem, proiectarea de o locomotivă este mai aproape de a descrie. Acești aditivi sunt de un spațiu sau de cratimă pentru a axului aranjament. Aceste și completările similare au fost, de asemenea, comune în alte țări, deoarece ele nu sunt decât limba țării-orientate, acestea nu ar putea fi, în General valabil.

  • Vapori de tip:
    • h = Heißdampf (în Austria, în unele cazuri, de la t pentru Trock abur)
    • n = Nassdampf
    • numărul spatele vapori de tip indică numărul de cilindri.
  • un v în spatele numărul de cilindri indică compozit masini

Exemplu: 2'C1'-n4v un abur umed patru cilindri compus locomotiva, 1 ' E-h3 este un abur fierbinte-trei de-un fel.

Uneori, o licitație locomotiva cu un atașat t (în fața sau în spatele steam machine design) ( B. 1'C1 nu-h2 sau 1'c1'h2t).

O pot fi antrenate de Licitație este unul, strict vorbind, nu mai locomotiva. Pentru acest scop, dar sunt adesea adăugate, cum ar fi modelul "+ 2'3 T38 Ulei", care în text clar înseamnă: "cu oferta, pe osie 2 aranjament de antrenare axe din boghiu și 3 fix de funcționare osii, capacitate rezervor de combustibil de 38 de metri cubi de apă, rezervor de combustibil pentru Ulei". Cantitatea de combustibil este, de obicei, nu se specifică.

Notația Whyte[modificare | modificare sursă]

Numele exemple în conformitate cu Notația Whyte

Nu numai în Statele Unite ale americii și Regatul Unit, dar, de asemenea, în General, în limba engleză și în întreaga vorbitoare de limba spaniolă domeniu, precum și în Canada și Brazilia comun Whyte-Notație (potrivit inginerului, Frederick Methvan Whyte , New York Central Railroad) în cazul unei locomotive următoarele roți și roți de conducere (nu pe axa!) fără discriminare cu cifre arabe, în ordine de la fata la spate, cu cratime între ax grupuri.

1900 propus[2] Notația Whyte pentru locomotive cu abur.

Exemple:

  • O locomotivă cu aburi în conformitate cu fișa UIC roata aranjament: 2'D1' h2 ar fi sub Sistemul Whyte, un 4-8-2 (Schema: ooOOOOo)
  • (1)D2' h4 Ciocan de locomotiva este un 2-8-8-4 (Schema: oOOOO OOOOoo) să Whyte

Sistemul Whyte este luat în considerare, că în caz de locomotive cu abur în fața și în spatele roților motoare chiar și roțile pot fi prezente. Dacă acest lucru nu este dat, este aici un "0" este setat. O locomotivă cu aburi în conformitate cu fișa UIC notație 2 ' C-ar fi potrivit Whyte Sistem, un 4-6-0, un E este 0-10-0.

În caz de Garratt locomotive de Sistemul pe motor ambele grupuri, aplicate separat, și un +. Bine-cunoscut de clasă GMA/GMAM din Africa de Sud SAR se, la UIC denumire (2'D1')(1'D2'), Notația Whyte a fost 4-8-2 + 2-8-4 (Schema: ooOOOOo oOOOOoo).

Sistemul Francez[modificare | modificare sursă]

În franceză Achsformel Sistemul este similar cu limba engleză-American (Whyte), numărul de osii, mai degrabă decât de jante si nu foloseste cratime. 2'D1'-locomotiva ar fi în Sistemul francez o "241". Potrivit acestui Sistem, SNCF, de asemenea, seria menționată, de exemplu, B. 221 , sau 240 P. Sistemul francez este, de asemenea, în Spania și Rusia sunt comune.

Sistem De Abur[modificare | modificare sursă]

La turci achsformel sistemul este format din două sau două cifre, primul număr este numărul de axele motoare, cel de-al doilea număr este numărul total de osii. Ca și în Franța, este, de asemenea, în Turcia, numărul de clasificare ca o serie de desemnare. Deci este un 2'D1'-locomotiva în Sistemul francez o "241" și la Sistemul Whyte "4-8-2", potrivit turc Sistem, un "47". Sistemul oferă nicio informație cu privire la exact roata aranjament. Un "46", de exemplu. 2-locomotiva sau un 1'D1'-locomotiva.

Comparație între sistemele de[modificare | modificare sursă]

VDEV/VMEV/UIC-System Whyte-Notation Amerikanischer Name Bildschema
A1 0-2-2 Oo
1A 2-2-0 Planet oO
1A1 2-2-2 Patentee oOo
2’A 4-2-0 Jervis[3], Crampton, Norris ooO
3A 6-2-0 Crampton oooO
B 0-4-0 Four-Wheel-Switcher OO
B 1 0-4-2 OOo
B 2 0-4-4 - OOoo
1’B 2-4-0 Hanscom oOO
1’B1’ 2-4-2 Columbia oOOo
2’B 4-4-0 American, Eight-Wheeler ooOO
2’B1’ 4-4-2 Atlantic ooOOo
2’B2’ 4-4-4 Jubilee ooOOoo
C 0-6-0 Six-Wheel-Switcher, Sixcoupler OOO
C 1 0-6-2 OOOo
1’C 2-6-0 Mogul oOOO
2’C 4-6-0 Ten-Wheeler ooOOO
1’C1’ 2-6-2 Prairie oOOOo
2’C1’ 4-6-2 Pacific ooOOOo
1’C2’ 2-6-4 Adriatic oOOOoo
2’C2’ 4-6-4 Hudson, Baltic ooOOOoo
D 0-8-0 Eight-Wheel-Switcher OOOO
1’D 2-8-0 Consolidation oOOOO
1’D1’ 2-8-2 Mikado, Mac Arthur oOOOOo
1’D2’ 2-8-4 Berkshire oOOOOoo
2’D 4-8-0 Twelve-Wheeler, Mastodon ooOOOO
2’D1’ 4-8-2 Mountain, Mohawk (NYC) ooOOOOo
2’D2’ 4-8-4 Northern, Niagara (NYC), Wyoming ooOOOOoo
E 0-10-0 Ten-Wheel Switcher OOOOO
E1’ 0-10-2 Union OOOOOo
1’E 2-10-0 Decapod oOOOOO
2’E 4-10-0 Mastodon ooOOOOO
1’E1’ 2-10-2 Santa Fe oOOOOOo
1’E2’ 2-10-4 Texas oOOOOOoo
2’E1’ 4-10-2 Texas, Southern Pacific, Overland ooOOOOOo
1’F 2-12-0 Centipede oOOOOOO
1’F1’ 2-12-2 Javanic oOOOOOOo
2’F1’ 4-12-2 Union Pacific ooOOOOOOo
C’C 0-6-6-0 Erie (Gelenk-Lok) OOO OOO
(1’C)C 2-6-6-0 namenlos (Gelenk-Lok) oOOO OOO
(1’C)C1’ 2-6-6-2 Gelenk Mogul (SP), Prairie Articulated (ATSF) oOOO OOOo
(1’C)C2’ 2-6-6-4 namenlos (Gelenk-Lok) oOOO OOOoo
(2’C)C2’ 4-6-6-4 Challenger (Gelenk-Lok) ooOOO OOOoo
(1’C)C3’ 2-6-6-6 Allegheny (Gelenk-Lok) oOOO OOOooo
D’D 0-8-8-0 namenlos (Gelenk-Lok) OOOO OOOO
(1’D)D1’ 2-8-8-2 Chesapeake (Gelenk-Lok) oOOOO OOOOo
(1’D)D2’ 2-8-8-4 Yellowstone (Gelenk-Lok) oOOOO OOOOoo
(2’D)D2’ 4-8-8-4 Big Boy (Gelenk-Lok) ooOOOO OOOOoo
(1’E)E1’ 2-10-10-2 Virginian (Gelenk-Lok) oOOOOO OOOOOo
(2’C1’)(1’C2’) 4-6-2 + 2-6-4 Double Pacific (Garratt-Lok) ooOOOo oOOOoo
(2’D1’)(1’D2’) 4-8-2 + 2-8-4 Double Mountain (Garratt-Lok) ooOOOOo oOOOOoo

Comentarii[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Nu toate Detaliile de sistem descrise aici sunt în codul UIC 612.

Probelor individuale[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Karl Sachs. ISBN 978-3-642-51847-8.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Citare goală (ajutor) 
  3. ^ . ISBN 978-0-486-23818-0.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)