Utilizator:AlexBenjamin17

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dragoș Militaru
Informații generale
Nume complet Dragoș Militaru
Data nașterii 2 martie 1990 (33 de ani)
Locul nașterii Târgu Jiu, România
Informații despre echipă
Echipa actuală Unirea Dej (antrenor)
Echipe antrenate

2019-2020 Luceafărul Oradea

2020- Unirea Dej

Dragoș Militaru (n. 2 martie 1990, Târgu Jiu, România) este un antrenor român de fotbal și fost jucător pe postul de mijlocaș. Din ianuarie 2020, este antrenorul principal al echipei Unirea Dej.

Cariera ca fotbalist[modificare | modificare sursă]

Ca jucător de fotbal, Dragoș Militaru a evoluat la Pandurii II Târgu Jiu (Liga 3), Minerul Lupeni (Liga 2), Silvania Șimleu Silvaniei (Liga 2), Unirea Alba Iulia (Liga 2), Damila Măciuca (Liga 2), FC Daugava Daugavpils (Liga 1 letonă) și Pandurii Târgu Jiu (Liga 1, unde însă nu a debutat, fiind doar rezervă în câteva meciuri).[1]

La numai 27 de ani, a decis să renunțe la cariera de fotbalist și și-a început cariera de antrenor în februarie 2017, ca secund al lui Adrian Iencsi la Unirea Jucu.[2]

Cariera ca antrenor[modificare | modificare sursă]

Dragoș Militaru a debutat ca antrenor principal în vara anului 2019, în Liga 3, la Luceafărul Oradea, moment în care a devenit cel mai tânăr antrenor principal din primele trei divizii ale fotbalului din România[3].

După șase luni, a plecat la Unirea Dej, unde antrenează și în prezent. În sezonul 2020-2021 a reușit să promoveze cu Unirea Dej în Liga 2[4], iar în sezonul 2022-2023 a reușit să o ducă pe Unirea Dej în play-off-ul din Liga 2.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Dragoș Militaru - Transfermarkt (profil jucător)”. 
  2. ^ „Dragoș Militaru - Transfermarkt (profil antrenor)”. 
  3. ^ Marius, Anghel (). „Cel mai tânăr antrenor din primele trei eșaloane vrea să readucă Unirea Dej în Liga 2 în anul centenarului echipei clujene. Dragoș Militaru: "Îmi doresc să promovăm, chiar dacă nu avem bugetul celor de la Cugir, Minaur sau Zalău" | EXCLUSIV”. Liga 2. Accesat în . 
  4. ^ „Unirea Dej, promovată în Liga 2 de un antrenor a cărui vârstă i-ar mai permite să joace ani buni la nivel înalt. "Acum, în perioada următoare o să încercăm să aranjăm lucrurile cât mai bine". PrimaSport.ro. Accesat în .