United States Coast Guard

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
United States Coast Guard

Stema oficială adoptată în decembrie 1966.[2][3]
Fondată4 august 1790 – prezent[1]
Țară Statele Unite ale Americii
Prezență onlinesite web oficial
cont Twitter
canal YouTube
Însemne
Simbolul de
identificare

United States Coast Guard (USCG - Paza de Coastă) face parte din Forțele armate ale Statelor Unite ale Americii. USCG face paza militară pe mare a coastei SUA, efectuând însă și acțiuni de salvare.

Istoric[modificare | modificare sursă]

United States Coast Guard a luat ființă la data de 28 ianuarie 1915 prin unirea unității militare vamale „Revenue Cutter Service” cu unitatea de salvare pe mare „Life Saving Service”. „Revenue Cutter Service” a luat naștere în anul 1780 printr-o hotărâre în Congresul american, cu scopul combaterii pirateriei și contrabandei pe coasta de est a SUA.

Primul Război Mondial[modificare | modificare sursă]

O dată cu izbucnirea Primului Război Mondial a fost necesară intervenția în anul 1917 a unității „Revenue Cutter Service” ca nave de urmărire a submarinelor ca și a combaterii prohibiției între anii 1920-1933. Pentru aceaste misiuni a fost întărită cu șalupe rapide cu motor și 25 de distrugătoare. În anul 1939 preia și controlul și supravegherea pescuitului în apele americane.

Al Doilea Război Mondial[modificare | modificare sursă]

In timpul celui de al Doilea Război Mondial Paza de Coastă a fost din nou pusă sub comanda Marinei Americane și ia parte activ la acțiunile militare din Pacific și Atlantic. Flota pazei de coastă atinge în timpul războiului 802 de unități cu un număr de 1721 de soldați și 351 de nave. Paza de Coastă a reușit să scufunde în timpul războiului 21 de submarine germane, suferind și ea în același timp pierderi grele.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Coast Guard History: Frequently Asked Questions - When was the Coast Guard established?”. Coast Guard Historian's Office. . 
  2. ^ Johnson, Lyndon Baines (). „Executive Order 11319”. Washington, D.C. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Executive Order 10707”. Washington, D.C.: National Archives. mai 1957. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de United States Coast Guard
 
Forțele militare ale Statelor Unite ale Americii
Flag of the United States
United States Army seal U.S. Army | United States Navy Seal U.S. Navy| United States Air Force seal U.S. Air Force| United States Marine Corps seal U.S. Marine Corps| United States Coast Guard seal U.S. Coast Guard

Continental Army (1775 - 1784)  • Seal Continental Navy (1775 - 1785)