Simon Pegg

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Simon Pegg
Simon Pegg by Gage Skidmore.jpg
Simon Pegg în 2010
Nume la naștere Simon Pegg
Născut(ă) 14 februarie 1970
Brockworth, Marea Britanie

Simon Pegg (n. 14 februarie1970) este un actor, comedian si scenarist, producător și regizor englez. Este binecunoscut pentru rolurile din filmele Shaun of the Dead, Hot Fuzz sau filmul Star Trek din 2009. A colaborat cu precădere cu Nick Frost, Jessica Hynes, Dylan Moran sau Edgar Wright.

Primii ani[modificare | modificare sursă]

S-a născut în Brockworth, Gloucestershire, Anglia, fiul lui Gillian Rosemary (născută Smith) și John Henry Beckingham, un muzician de jazz și vânzător de tastaturi de calculator. Părinții săi au divorțat când avea șapte ani și și-a luat numele de Pegg, după ce mama sa s-a recăsătorit. A urmat cursurile multor școli, incluzând Castle Hill, Brockworth Comprehensive, Școala King din Gloucester și, mai târziu, Colegiu Stratford-upon-Avon unde și-a aprofundat cursurile de limba și literatura engleză, precum și cele de actorie. A studiat actoria la Universitatea din Bristol, iar teza sa de absolvire a fost "O vedere marxistă asupra discursului de cinema din anul 1970". La Bristol a apărut într-o producție alături de Sarah Kane și David Greig.

Carieră[modificare | modificare sursă]

În anul 1993 s-a mutat la Londra și a intrat în circuitul de stand-up comedy. În 1995 a făcut un one man show care a fost aplaudat pe scena Festivalului de profil de la Edinburgh și care i-a adus invitația la alte două manifestări de profil, de la Melbourne și Noua Zeelandă. A intrat în atenția mai multor producători de televiziune, apărând ulterior în Asylum, Six Pairs of Pants, Faith in the Future, Big Train și Hippies. În anul 1999 a creat și a semnat scenariul sitcomului Spaced cu Jessica Stevenson transmis de Channel 4.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]