Psycho II (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Psihoza II
Psycho II
Psycho ii.jpg
Afișul filmului
Regizor Richard Franklin
Producător Hilton A. Green
Bernard Schwartz
Scenarist Tom Holland
Actori Anthony Perkins
Vera Miles
Robert Loggia
Meg Tilly
Muzică Jerry Goldsmith
Director de imagine Dean Cundey
Montaj Andrew London
Distribuitor Universal Pictures
Premiera 3 iunie 1983 (1983-06-03)
Durata 113 minute[1]
Țara SUA
Limba originală engleză
Buget US$ 5 milioane[2]
Încasări US$ 34,725 milioane[3]
Pagina Cinemagia
Pagina IMDb

Psihoza II (titlu original în engleză: Psycho II) (1983) este un film american psihologic de groază slasher regizat de Richard Franklin după un scenariu de Tom Holland. Este prima continuare a filmului Psycho regizat de Alfred Hitchcock și al doilea film din seria Psycho. În rolurile principale joacă actorii Anthony Perkins, Vera Miles, Robert Loggia și Meg Tilly. Coloana sonoră originală a filmului este compusă de Jerry Goldsmith.

Filmul a avut încasări suficiente pentru a fi propusă realizarea a încă doua continuări și a primit aprecieri pozitive moderate din partea criticilor. Criticul Roger Ebert a menționat că la film s-a lucrat din greu pentru a susține atmosfera de suspans a originalului.[4] Filmul a fost urmat de Psycho III (1986) și de Psycho IV: Începutul (Psycho IV: The Beginning) (1990).

Filmul Psycho II nu are legătură cu romanul omonim al lui Robert Bloch din 1982, care l-a scris ca pe o continuare a romanului său original Psycho.

Psycho II are loc la 22 de ani după întâmplările din primul film. Norman Bates este eliberat din ospiciu și se întoarce la casa sa și la Bates Motel pentru a trăi o viață normală. Cu toate acestea, devine clar că trecutul său va continua să-l bântuie.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]