Portal:SF/Citate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Isaac Asimov:

  • Inteligențe străine care ar explora Sistemul Solar cu imparțialitate, ar nota foarte probabil despre Soare acestea: Steaua X, clasă spectrală G0, 4 planete plus pulbere stelară." (citatul este de obicei preluat sub forma "Jupiter plus pulbere stelară.")
    • În articolul "By Jove!" din View from a Height (1963).
  • Voi fi ținut minte pentru trilogia Fundației și pentru cele Trei Legi ale Roboticii. Nu vreau să fiu ținut minte pentru nici o carte, pentru nici un grup de cărți. Orice am scris poate fi atins sau chiar depășit de ceea ce altcineva va face. Totuși cantitatea, calitatea și varietatea nu pot fi duplicate de nimeni. Asta este ceea ce vreau eu să fie ținut minte.
    • În Yours, Isaac Asimov (20 septembrie 1973).

William Gibson
William Gibson

William Gibson:

  • Când mi-am început cariera de scriitor, am fost lăudat pe nedrept că aș fi evitat înrolarea în armată. Am naufragiat în Canada cu o vagă idee de a evita armata, dar nici nu am mai fost chemat la comisie. Nu știu ce aș fi făcut dacă aș fi fost incorporat. Nu prea eram în apele mele pe atunci. Probabil că aș fi bocit și aș fi plecat. Firește, nu mi-ar fi plăcut.” (10 iunie 2008).
  • În 1977, fiind părinte pentru prima dată și lipsit de orice entuziasm pentru orice fel de carieră, m-am trezit scoțând de la naftalină vechiul meu interes pentru science fiction. Simultan, zgomote ciudate s-au auzit din New York și Londra. Cu un deceniu în urmă, vedeam literatura punk ca pe un fel de bombă cu explozie întârziată îngropată adânc în coasta societății și mi s-a părut că revenirea mea la literatură este un semn. Și am început atunci să scriu.” („Since 1948”)