Oscar 1930 (2)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
A Treia Gală Oscar
LocHotel Ambassador (Los Angeles)
Hollywood, Los Angeles, California, SUA
ȚaraStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Site oficialhttps://www.oscars.org/oscars/ceremonies/1931  Modificați la Wikidata
Cronologie
 < 1930 1931

Cea de-a treia ediție a premiilor Oscar a avut loc la 5 noiembrie 1930 la Hotelul Ambassador din Los Angeles, fiind organizată de Academia Americană de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS). A onorat cele mai bune filme lansate între 1 august 1929 și 31 iulie 1930.

Nimic nou pe frontul de vest a fost primul film care a câștigat atât premiul pentru cel mai bun film, cât și pe cel pentru cel mai bun regizor, lucru care a devenit o obișnuință în anii următori. Lewis Milestone a devenit prima persoană care a câștigat două Oscaruri, câștigând premiul pentru cel mai bun regizor - comedie la prima ediție a Oscarului.

The Love Parade a primit șase nominalizări, cel mai mare număr de nominalizări până în acel moment. Cu toate acestea, nu a câștigat la nici o categorie.

În acest an a fost introdusă categoria pentru cel categoria cel mai bun mixaj sonor, devenind prima categorie nouă de la începutul acordării premiilor. Premiul i-a fost acordat lui Douglas Shearer, fratele câștigătoarei premiului pentru cea mai bună actriță, Norma Shearer, devenind primii frați care câștigă premii Oscar din istoria acordării premiului.

Premii[modificare | modificare sursă]

Carl Laemmle Jr.

Câștigătorii sunt prezentați primii în listă și subliniați cu caractere îngroșate.[1]

Nominalizări și premii multiple[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „The 3rd Academy Awards (1930) Nominees and Winners”. Oscars.org (Academy of Motion Picture Arts and Sciences). Arhivat din originalul de la . Accesat în .