OVH

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
OVH
TipPrivat
Fondată1999; acum 25 ani (1999)
Fondator(i)Octave Klaba[*][[Octave Klaba (French entrepreneur, OVH owner and chief technical officer)|​]]  Modificați la Wikidata
Țara Franța  Modificați la Wikidata
SediuRoubaix
Oameni cheie
IndustrieGăzduire IT
Produseserviciu dedicat de găzduire[*]
virtual private server  Modificați la Wikidata
Angajați2.900[1]  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
www.ovh.com

OVH este o companie franceză de cloud computing  care ofera VPS, servere dedicate si alte servicii web. Compania a fost fondată în 1999 de către familia Klaba  și are sediul în Roubaix, Franța. OVH este structurat ca societate pe acțiuni în conformitate cu legislația franceză.

Istorie și ascendența[modificare | modificare sursă]

OVH a fost fondată în 1999 de Octave Klaba, cu ajutorul a trei membri ai familiei (Henry, Haline și Miroslaw). În octombrie 2016, s-a raportat că OVH a strâns 250 milioane de dolari pentru a spori expansiunea internațională. [2] Această rundă de finanțare a evaluat OVH la peste 1.000 de milioane de dolari. În anul fiscal 2016, OVH a înregistrat venituri în valoare de 320 milioane €.

Fapte și cifre[modificare | modificare sursă]

Începând cu anul 2018, OVH are 27 de centre de date din 19 țări care găzduiesc 300.000 de servere. [3] Compania oferă servicii localizate, cum ar fi birourile de asistență pentru clienți în multe țări europene, precum și în America de Nord și Africa.

OVH este unul dintre sponsorii pentru Let's Encrypt . [4]

WikiLeaks[modificare | modificare sursă]

În decembrie 2010, ediția Gizmodo franceză a dezvăluit că WikiLeaks a selectat OVH drept noul furnizor de gazduire, după refuzul Amazonului de al găzdui. [5] La 3 decembrie, controversa din ce în ce mai mare l-a determinat pe Eric Besson , ministrul industriei din Franța, să ia măsuri legale de a interzice această găzduire în Franța. Măsura a eșuat. La 6 decembrie 2010, un judecător a decis că nu este necesar ca OVH să înceteze găzduirea WikiLeaks. [6] Cazul a fost respins pe motiv că un astfel de caz a necesitat o audiere contradictorie . [7]

Dezvăluirea informațiilor și vulnerabilități multiple[modificare | modificare sursă]

În ianuarie 2019, revista WebsitePlanet, a descoperit vulnerabilități [8] împotriva clienților în unele dintre cele mai mari companii de găzduire din lume; Bluehost , DreamHost , HostGator , iPage și OVH.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://corporate.ovhcloud.com/fr/investor-relations/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ „OVH Partners with KKR and TowerBrook for Further Global Expansion”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „About - OVH Canada”. OVH. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Gilbert, Guillaume (). „OVH Commits to Let's Encrypt to Provide Free SSL Certificates”. OVH.COM. Accesat în . 
  5. ^ Greenberg, Andy (). This Machine Kills Secrets: How WikiLeakers, Hacktivists, and Cypherpunks Are Freeing the World's Information. New York (New York), USA: Random House. ISBN 978-0-753-54801-1. Accesat în . Within days, they had registered the URL and set up an SSLprotected site and a Tor Hidden Service in an OVH data center in the French city of Roubaix, the same one that briefly housed WikiLeaks' publications until they migrated to Sweden. 
  6. ^ French web host need not shut down WikiLeaks site: judge (AFP)
  7. ^ „Following the wikileaks case”. OVH. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ „Report: We Tested 5 Popular Web Hosting Companies & All Were Easily Hacked” (în engleză). . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]