Miles Chamley-Watson

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Miles Chamley-Watson
Informații personale
Nume completMiles Cleveland Chamley-Watson
Născut(ă) (34 de ani)
Londra, Regatul Unit
Loc de reședințăPhiladelphia, Pennsylvania, Statele Unite
Înălțime1.93 m
Greutate88 kg
ȚarăStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Armăfloretă
Mânădreptaci
ClubFencers Club
Antrenor principalSimon Gershon, Emmanuil Kaidanov
Clasamentul FIEcurent

Miles Chamley-Watson (n. 3 decembrie 1989, Londra) este un scrimer olimpic american de origine engleză specializat pe floretă, campion mondial la individual și vicecampion mondial pe echipe în 2013.

Carieră[modificare | modificare sursă]

S-a născut în Londra, dar mama sa s-a mutat împreună cu el la Statele Unite când era de nouă ani, restul familiei rămânând în Regatul Unit.[1] A început să joace baschetul și fotbalul, apoi s-a apucat de scrimă la vârsta de zece ani.[2] Când era de șaisprezece ani s-a mutat de la New York City la Philadelphia, Pennsylvania. A absolvit liceul în 2008 și a fost acceptat de Universitatea de Stat din Pennsylvania cu o bursă integrală.[2] În 2011 și-a suspendat studiile de managementul sportului timp de un an, o practică numită redshirt in Statele Unite, pentru a se pregăti la Jocurile Olimpice de vară din 2012 cu echipa națională americană.

La proba individuală la Londra 2012 a fost învins în tabloul de 32 de egipteanul Alaaeldin Abouelkassem, care a câștigat medalia de argint în cele din urmă.[3] La proba pe echipe, Statele Unite au trecut de Franța în sferturile de finală, dar au pierdut cu Italia în semifinală. Au fost depășiți și de Germania în „finala mică”, întorcându-se fără nici o medalie.[3]

A devenit primul campion mondial din istoria scrimei americană la Budapesta 2013, după ce le-a învins pe italianul Valerio Aspromonte în semifinală și rusul Artur Ahmathuzin în finală.[4] La proba pe echipe Statele Unite au ajuns în finală după ce au trecut de Franța, dar au fost învinși de Rusia în finală și au rămas cu argintul.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Christine Newby (). „Fencers Revisit Their Roots”. TeamUSA.org (în engleză). Accesat în . 
  2. ^ a b Lauren Henderson (). „Chamley-Watson's journey is far from over”. The Daily Collegian (în engleză). Accesat în . 
  3. ^ a b „Miles Chamley-Watson Olympic results”. Sports Reference (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Roxanna Scott (). „U.S. fencer makes history with gold at worlds”. USA Today (în engleză). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]