Laura Diana Raețchi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Laura Diana Raetchi)
Laura Sitea
Date personale
NăscutăBrașov
Naționalitate România
Ocupațiediplomat Modificați la Wikidata

Laura Raețchi (nume anterior Laura Sitea)[1] este expert al Organizației Națiunilor Unite pentru zona Orientului Mijlociu și singurul român care a făcut parte din echipa de negociere cu Siria[2].

Cariera[modificare | modificare sursă]

Din anul 2006, Laura Raețchi este analist în Departamentul de Operațiuni de Menținere a Păcii pentru dosarele Sudan (2006-2010) și Orientul Mijlociu (2013-prezent).[3] În 2010-2011 a lucrat în Biroul Executiv al Secretarului-General ONU, Ban Ki-moon, iar în cursul anului 2012 a făcut parte din echipa Emisarului Special pentru Siria (și fost Secretar-General ONU) Kofi Annan.[4][5]

Educație[modificare | modificare sursă]

S-a născut și a copilărit în județul Brașov. În anul 2000, Laura a absolvit cu distincțiile Magna Cum Laude și Presidential Medal Universitatea Americană din Bulgaria unde a studiat cu o bursă Soros și, în anul 2003, programul de masterat la The Fletcher School of Law and Diplomacy din Massachusetts.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Din 4 septembrie 2016, Laura este căsătorită cu Ovidiu Alexandru Raețchi[6], deputat în Parlamentul României și vicepreședinte al PNL București [7].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en Laura Sitea ’00: “AUBG Excels in Nurturing Confidence, and Adaptability in Ambitious Youths” - aubg.edu, accesat pe 22 septembrie 2016
  2. ^ http://tvri.tvr.ro/romania-desteapta-la-new-york-laura-sitea-si-diana-doroftei_16219.html.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ „http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/interviu-laura-sitea-romanca-din-echipa-de-negociatori-onu-cu-siria-567526”.  Legătură externa în |title= (ajutor)
  4. ^ „http://www.stirilekanald.ro/singura-romanca-din-echipa-de-negociatori-onu-cu-siria--cand-am-vazut-imaginea-cu-omran--am-simtit-ca-putea-fi-copilul-meu_70275.html”.  Legătură externa în |title= (ajutor)
  5. ^ http://m.gandul.info/interviurile-gandul/singura-romanca-din-echipa-de-negociatori-onu-cu-siria-cand-am-vazut-imaginea-cu-omran-am-simtit-ca-putea-fi-copilul-meu-adevarul-e-insa-mult-mai-dureros-15742368.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  6. ^ http://www.realitatea.net/nunta-mare-in-varful-pnl-ovidiu-raetchi-s-a-casatorit-busoi-si-gorghiu-printre-invitati_1978452.html.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  7. ^ http://www.evz.ro/nunta-mare-in-politica-vicepresedintele-pnl-bucuresti-s-a-casatorit-duminica-cu-o-experta-onu.html.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)