Janelle Commissiong

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Janelle Commissiong
Date personale
Nume la naștereJanelle Penny Commissiong
Născută (70 de ani)
Port of Spain, Trinidad și Tobago
Cetățenie Trinidad și Tobago Modificați la Wikidata
Ocupațiemodel
participantă la concurs de frumusețe[*]
femeie de afaceri
politiciană Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materFashion Institute of Technology[*][[Fashion Institute of Technology (college of art, business, design, and technology connected to the fashion industry)|​]]  Modificați la Wikidata
PremiiMiss Univers ()
Miss Trinidad and Tobago Universe[*][[Miss Trinidad and Tobago Universe (beauty contest)|​]] ()  Modificați la Wikidata

Janelle Penny Commissiong (n. 1953 în Port of Spain, Trinidad) este un fotomodel de culoare din Trinidad Tobago. Ea este prima candidată de culoare care câștigă titlul de Miss Universe.

Date biografice[modificare | modificare sursă]

Când avea vârsta de 13 ani părinții ei se mută la New York. Ea promovează un High School (școală superioară) iar apoi studiază la „Fashion Institute of Technology“. În 1976 se reîntoarce la Trinidad, unde va candida la un concurs de frumusețe. La data de 16 iulie 1977 este aleasă Miss Universe în Santo Domingo, fiind prima canditată din Trinidad și Tobago care câștigă acest titlu. Ea se căsătorește cu Brian Bowen, și fondează firma producătoare de vase nautice „Bowen Marine“. Soțul ei, Brian Bowen moare într-un accident în 1989. Ea se va recăsători cu Alwin Chow-Chow, cu care are o fiică. În semn de cinste pentru realizările ei, chipul ei apare în 1977 pe trei timbre poștale.

Legături externe[modificare | modificare sursă]