Format:Pagina principală/Articol de calitate/45

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Carte poştală de epocă, prezentând o vedere generală a podului Faidherbe

Podul Faidherbe este un pod rutier peste cursul inferior al fluviului Senegal care leagă insula și orașul Saint-Louis din Senegal de litoralul Africii.

Orașul Saint-Louis, prima capitală a Africii Occidentale Franceze este situat pe o insulă din zona de vărsare a fluviului Senegal în Oceanul Atlantic. Un braț mic al fluviului separă insula de o limbă de pământ numită Langue de Barbarie, un cordon litoral de 600 km, lungime care se întinde de la Nouadhibou în Mauritania până la Saint-Louis. Pe ultimii 25 km acest cordon desparte râul Senegal de ocean. În această zonă sunt așezate suburbiile Guet Ndar și Ndar-Tout. Brațul principal al râului Senegal desparte Insula Saint-Louis de litoralul principal, pe care este situată suburbia Sor.

Pînă la jumătatea secolului XIX, accesul se realiza prin pirogi și alte tipuri de ambarcații. Trupele, caii și materialele armatei coloniale erau transportate cu ajutorul unor șalande. Animalele mai puteau ajunge în insulă de pe cordonul litoral, prin vadul „Bop Nkior”.