Every Little Bit Hurts

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Every Little Bit Hurts
Disc single de Alicia Keys
LansareStatele Unite ale Americii ianuarie 2006
Înregistrare4 iulie 2005
GenR&B, soul, jazz
Durată4:01 (album)
3:58 (radio)
Casă de discuriJ Records
Țara de origineStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
ProducătorKanye West, Alicia Keys
Cronologie – Alicia Keys
Ghetto Story
(2006)
Every Little Bit Hurts No One
(2007)
Alte informații

Every Little Bit Hurts este cel de-al doilea și ultimul disc single extras de pe albumul în concert, al cântăreței de origine americană, Alicia Keys și a fost lansat în luna ianuarie a anului 2006. Fiind o preluare după șlagărul Brendei Holloway,[1] piesa „Every Little Bit Hurts” nu s-a bucurat de succes comercial.[2] Every Little Bit Hurts reprezintă cel mai prost clasat single din întreaga carieră a Aliciei, neobținând poziții importante in top 70.

La producerea acestuia au contribuit Alicia și Ed Cobb. Melodia a fost cântată pentru prima oară în anul 1964 de către cântăreața soul Brenda Holloway și a devenit un hit. De-a lungul timpului diferite artiste (Aretha Franklin, Teena Marie) au realizat versiuni ale acesteia în care își scoteau în evidență calitățile vocale. Alicia a reînregistrat piesa special pentru acest album live.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Premiera videoclipului a avut loc pe data de 17 ianuarie în cadrul emisiunii 106 & Park, difuzată de către postul de televiziune Black Entertainment Television. Acesta este complet filmat alb-negru, surprinzând-o pe artistă cântând alături de trupa sa pe o scenă. În acest clip este redată atmosfera anilor 1920-1930 cu ajutorul costumațiilor purtate de către artistă și ceilalți membrii.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en andpop.com. „Alicia Keys devine «Unplugged»”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ en allmusic.com. „Poziții ocupate în clasamentele de specialitate — discuri single din era «Unplugged»”. Accesat în .