Discuție Wikipedia:Sfatul Bătrânilor/Arhiva 132

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Wikipedia în limba română, la marginea prăpastiei[modificare sursă]

Vreau să adresez un apel tuturor celor care au venit aici cu dorinţa sinceră de a participa la scrierea unei enciclopedii. Celor care înţeleg că asta presupune o comunitate de oameni dintre cei mai diverşi, cu opinii şi atitudini la fel de diverse.

Se întîmplă lucruri grave aici. Principiile fundamentale ale proiectului, care au stat la baza succesului de care se bucură Wikipedia în engleză, la noi sînt călcate în picioare şi înlocuite cu abuzul şi cu arbitrariul. Dacă aceste lucruri nu vor înceta foarte curînd putem să stingem lumina, să încuiem uşa şi să ne găsim altceva de făcut.

Chestiunea nu mai are legătură cu ortografia sau alte mărunţişuri, pe care le-aş putea accepta şi eu --- de altfel am scris de-a lungul timpului mai multe articole de la bun început cu â şi sunt, şi n-am crăpat ---, ci este vorba despre felul cum înţelege Radufan să participe la administrarea acestui proiect. El nu ştie că toate deciziile care privesc proiectul în întregime trebuie luate în urma unui consens, iar dacă ştie atunci a dovedit că preferă să-şi impună propriul său punct de vedere în loc de a încerca să ajungă la consens.

Am crezut că greşelile lui de administrare sînt atît de evidente încît ceilalţi utilizatori vor reacţiona, dar se pare că sînt singurul care îi reproşează lui Radufan modul dictatorial de a lua decizii. Tăcerea celorlalţi înseamnă consimţire. Eu singur nu pot face nimic aici; nu pot lupta împotriva tuturor, nu am atîta energie şi de fapt nu are rost, căci dacă sînt singurul care are o anumită atitudine înseamnă că foarte probabil eu sînt cel care greşeşte şi că toţi ceilalţi au dreptate. Cînd doi îţi spun că eşti beat...