Discuție Wikipedia:Sfatul Bătrânilor/Arhiva 101

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Probleme cu datele ISO şi citatele[modificare sursă]

Salut. Lucrând la articolul despre căsătorii între persoane de acelaşi sex în Spania, mi-am dat seama că sunt două probleme tehnice la ro.wp care nu ştiu cum să le rezolv:

  • Datele ISO nu sunt automat convertite în legături valide. Adică, la en.wp dacă baţi [[2007-02-16]], este convertit automat într-o legătură de genul [[2007]]-[[February 16|02-16]] - adică, când faci clic pe "02-16" te duce la articolul "February 16". La ro.wp, legătura apare roşie, fiind că nu există un articol numit "2007-02-16". Ar fi foarte util ca partea "02-16" să se ducă spre "16 febuarie". Suportul tehnic pentru datele ISO este important şi pentru că oferă utilizatorilor sistemul de preferinţe de date. Adică, poţi să îţi setezi datele să fie în format "16 februarie 2007" sau "16/02/07", iar data în format ISO va fi convertită automat în formatul tău preferat. Cum se poate implementa acest lucru la ro.wp?
  • Când faci clic pe o trimitere la subsol, nu se evidenţiază citatul în secţia de referinţe. La en.wp, când faci clic pe o trimitere, hai să zicem trimiterea 12 ([12]), te trimite la secţia de referinţe, unde citatul nr. 12 este colorat cu albastru pentru a putea fi evidenţiat mai uşor de restul citatelor. Această diferenţiere vizuală ajută foarte mult la utilizarea sistemului de referinţe.

Cred că implementarea acestor lucruri ar spori calitatea Wikipediei, mai ales în cazul articolelor cu multe referinţe la subsol. Am încercat să caut soluţia, dar până acum nu am găsit-o. Mă poate ajuta cineva? Ronline. 亞洲自豪感 16 februarie 2007 12:08 (EET)Răspunde