Discuție Utilizator:Zenobie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Zenobie) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! --Cezarika1 24 martie 2007 09:55 (EET)Răspunde

Categorii[modificare sursă]

Bună seara! Am observat recentele dumneavoastră contribuţii în cadrul categoriilor. Apreciez faptul că aduceţi contribuţii valabile, însă apare o mică problemă: dumneavoastră adăugaţi articole în categorie, în loc să categorizaţi articolele. V-aş ruga să citiţi un pic pagina Wikipedia:Categorii, pentru a afla care e modalitatea de folosire a lor. Vă mulţumesc şi succes!--Alex:D|Mesaje 30 martie 2007 22:03 (EEST)Răspunde

Imagini[modificare sursă]

Pentru ataşarea unei imagini există mai multe modalităţi. Se scrie înaintea paragrafului unde dorim să punem imaginea codul următor (pe care eu îl consider cel mai complet):

Explicaţie

în care:

  • Imagine:Wiki.png - după imagine: este trecut denumirea imaginii (care a fost uploadată anterior pe wikipedia) cu extensia aferentă (jpg, gif, png, bmp). În general se doreşte a fi folosită extensia .jpg.
  • thumb - pune imaginea într-un cadru gri, permiţând scrierea în acel cadru a unui text
  • right/left - poziţionează imaginea la dreapta sau la stânga paragrafului. În general este folosit right, left fiind folosit în situaţiile în care există o cutie infobox în partea dreaptă sau pentru a mai alterna imagine dreapta cu o imagine următoare în partea stânga din motive legate de o mai bună vizibilitate.
  • 250 px - sau orice altă valoare, detrmină lăţimea imaginii, măsurată în număr de pixeli ai monitorului. În general imaginile de sub 120 px se disting cu greutate, iar imaginile de peste 250 px pot pune în umbră textul.
  • Explicaţie - un titlul sugestiv al imagini. Acest parametru poate conţine caractere aldine sau cursive, legături interne, adrese de internet etc.

Pentru mai multe detalii referitoare la aceste aspect, vă recomand să mai citiţi şi paginile: Wikipedia:Imagini şi Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Ţin să vă mai spun că orice imagine uploadată trebuie să aibă specificată sursa de provenienţă (copertă de ziar, adresă de internet, imagine scanată, fotografie proprie etc.), precum şi licenţa sub care este oferită.

În cazul în care fotografiile postate sunt realizate de dvs., licenţa folosită este una din următoarele:

{{DP-personal}} - în cazul în care oferiţi imaginea fără a pretinde vreun drept de autor, imaginea devenind astfel domeniu public

sau

{{Cc-by-2.5}} - în cazul în care oferiţi imaginea către public, cerând în schimb specificarea că dvs. sunteţi autorul ei.

Cu speranţa că v-am fost de folos, aştept şi alte eventuale întrebări din partea dvs. --Cezarika1 5 aprilie 2007 21:39 (EEST)Răspunde

Categorii[modificare sursă]

Pentru a adăuga un articol unei categorii, dau un exemplu la întîmplare Liviu Lăzărescu la Categorie:Pictori români, trebuie ca la sfîrșitul articolului să adăugați următorul cod [[Categorie:Pictori români|Lăzărescu, Liviu]]. În felul acesta, articolul apare automat în categoria respectivă la litera L. Detalii la Wikipedia:Categorizare și Wikipedia:CategoriiLaurap\ mesaj 6 aprilie 2007 16:16 (EEST)Răspunde

Probleme cu sursa și licența fișierului Pict0042.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Pict0042.jpg. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să le adresați la Cafenea. Mulțumim. — Ionutzmovie discută 3 septembrie 2011 21:40 (EEST)Răspunde

Propunere pentru ștergere a paginii Maestrul meu, Corneliu Baba[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Maestrul meu, Corneliu Baba creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Maestrul meu, Corneliu Baba până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 6 noiembrie 2015 00:29 (EET)Răspunde