Discuție Utilizator:Master Yugin~rowiki

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, și așa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea. Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Master Yugin~rowiki) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Vă așteptăm cu primele contribuții! - Anclation 8 februarie 2007 19:40 (EET)Răspunde

Articole în lucru[modificare sursă]

Am rugămintea ca observațiile personale să nu le includeți în corpul articolelor pe care le editați, ci în pagina de discuții, la fel și semnătura. Pentru a semnala faptul că lucrați la un articol, puteți insera la începutul lui formatul {{Dezvoltare}}, care va semnala altor contribuitori că acel articol este în lucru. Vă doresc mult succes în continuare. Ca între clujeni. --R O A M A T A 2007 mesaj 9 februarie 2007 20:17 (EET)Răspunde

Cîteva observații[modificare sursă]

Înainte de a vă critica trebuie să vă spun că mă bucur de dorința dumneavoastră de a contribui. Vreau doar să mă asigur că înțelegeți modul de lucru și cerințele care li se impun tuturor contribuitorilor.

  • Folosiți prea mult caracterele aldine. Acestea sînt rezervate doar pentru începutul articolelor și unele elemente de design, dar nu în corpul textului. De exemplu articolul Hercule Poirot începe (corect) așa: „Hercule Poirot este un detectiv...”. Toate celelalte nume sau titluri care sînt scrise cu aldine trebuie scrise fie normal (numele de persoane), fie cu cursive (titlurile de romane).
  • Încercați să reduceți numărul de greșeli din traduceri. Am găsit cuvinte și expresii precum ficționar, iscuțit, act patriot, televisiune, care nu există în limba română. De asemenea „avea peste cinci picioare și patru țoli” sună tare straniu în românește, mai ales cînd e vorba de un om (cinci picioare?!). Unitățile de măsură ar trebui transformate pentru cititorii de română (1 m și 63 cm).
  • Titlurile romanelor traduse în românește trebuie date așa cum au apărut ele. De exemplu Murder on the Orient Express a fost tradusă sub titlul Crima din Orient Express, nu Crima de pe Orient Express. (În engleză spunem on the train, dar în română spunem în tren.)
  • Titlul Agatha Christie's Poirot va trebui și el tradus în română.
  • Majusculele se folosesc numai atunci cînd e nevoie. De exemplu în titlul „Hercule Poirot în Literaturǎ” ne este nevoie de majusculă pentru literatură. La fel toate titlurile romanelor și filmelor pe care le-ați menționat. Apropo, litera ǎ din acel titlu nu este litera ă normală.
  • Nu ne adresăm direct cititorilor. Deci nu spunem „Vă rugăm citiți articolul cutare”.
  • La imagini nu uitați să precizați întotdeauna sursa. Deja un administrator le-a marcat pe unele pentru ștergere pentru că nu ați spus de unde ați luat fișierele.

La pagina dumneavoastră de utilizator am văzut că ați încercat să vă introduceți o legătură interwiki. V-am pus-o eu. Dacă aveți nevoie de ajutor puteți să ne întrebați oricînd, fie la Cafenea, fie pe paginile noastre de discuții. Succes! — AdiJapan  22 februarie 2007 07:47 (EET)Răspunde

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Albert finney.jpeg[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Albert finney.jpeg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim..

Aceeași problemă cu Fișier:Ustinovpeter.jpg, Fișier:Suchet Poirot.jpg, Fișier:Murder on the Orient Express movie poster.jpg, Fișier:Poirot Investigates.jpg. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 5 iunie 2013 01:33 (EEST)Răspunde

Your account will be renamed[modificare sursă]

20 martie 2015 10:27 (EET)

22 aprilie 2015 04:12 (EEST)