Discuție Utilizator:Marian Truţă

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 14 ani de Marian Truţă în subiectul Despre note şi referinţe

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Marian Truţă) în care să vă prezentaţi pe scurt, dacă doriţi, dar nu înainte de a citi regulile paginii de utilizator şi aveţi grijă să nu scrieţi CV-uri pe pagina dumneavoastră.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect!

Puteţi contribui şi la alte proiecte ale Wikimediei: Wikţionar, Wikimanuale, Wikiştiri, Wikicitat, Wikisursă. -- Comunitatea utilizatorilor 6 martie 2010 07:23 (EET)


Probleme legate de permisiunile fişierului Liviu Radu.jpg[modificare sursă]

Image Copyright problem
Image Copyright problem

Vă mulţumim pentru că aţi încărcat Fişier:Liviu Radu.jpg. Am observat că, deşi aţi aplicat o etichetă validă privind drepturile de autor, nu există nicio dovadă că autorul fişierului ar fi acceptat publicarea sub această licenţă.

Dacă acest fişier este în întregime creat de dumneavoastră, dar l-aţi publicat anterior în altă parte, vă rugăm să faceţi una din următoarele;

  • adăugaţi o notă prin care permiteţi reutilizarea fişierului sub GFDL sau sub o altă licenţă liberă pe site-ul unde l-aţi publicat; sau
  • Trimiteţi un e-mail de la o adresă asociată cu publicaţia originală la info-rowikipedia.org, prin care declaraţi că materialul vă aparţine şi intenţionaţi să-l publicaţi sub o licenţă liberă. Aveţi un exemplu de astfel de mesaj aici.

Dacă fişierul nu este în întregime creat de dumneavoastră, puteţi să rugaţi acea persoană să efectueze unul din cei doi paşi descrişi mai sus, dau dacă proprietarul imaginii şi-a dat deja permisiunea printr-un e-mail adresat dumneavoastră, vă rugăm să trimiteţi acest e-mail la adresa info-rowikipedia.org.

Dacă consideraţi că acest fişier respectă criteriile privind utilizarea cinstită, folosiţi o etichetă ca {{utilizare cinstită în|Articol}} sau una din etichetele de aici, şi adăugaţi o explicaţie prin care justificaţi utilizarea imaginii în articolul în care doriţi să o includeţi. Vedeţi Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini pentru lista completă de etichete pentru drepturile de autor pe care le puteţi folosi.

Dacă aţi încărcat şi alte fişiere, verificaţi că aţi furnizat, pentru fiecare, dovezi că deţinătorii drepturilor de autor au acceptat să-şi publice lucrările sub lincenţa indicată. Aveţi o listă cu fişierele încărcate de dumneavoastră la această legătură. Imaginile fără dovezi ale permisiunilor pot fi şterse la o săptămână de la etichetare. Dacă aveţi întrebări, le puteţi adresa la Cafenea. Vă mulţumesc.  —Andreidiscuţie 12 martie 2010 01:40 (EET)Răspunde

Am trimis mail la adresa indicata[modificare sursă]

Va mulţumesc pentru atenţionare. Am trimis mail la adresa indicata, mai mult, am trimis un mail si autorului pentru a confirma acordarea de copy-right. --Marian Truţă (discuţie) 12 martie 2010 01:57 (EET)Răspunde

Despre note şi referinţe[modificare sursă]

În primul rând, vă mulţumesc pentru articolul Rongorongo, de o calitate rar întâlnită la Wikipedia în limba română. Dar vreau să vă întreb de ce ignoraţi uzanţele Wikipedia pentru note şi bibliografie. Problema e, în primul rând, că un cititor obişnuit se aşteaptă să găsească altceva la secţiunea Note (mai exact, ceea ce dvs aţi pus la Referinţe). În al doilea rând, mai mult o părere personală: "notele" dvs pot fi uşor integrate în corpul articolului în marea lor majoritate şi ar uşura citirea. Cert este că Wikipedia nu are note de subsol aşa cum au unele publicaţii. Trimiterile la subsolul articolului ar trebui să fie doar către surse, nu către explicaţii suplimentare.

Totuşi, dacă aveţi motive întemeiate pentru a structura astfel articolul, vă rog să îmi spuneţi. Nu ţin la reguli de dragul regulilor, dar îmi place ca lucrurile să fie "în ordine" pe cât posibil, dacă asta nu dăunează. Toate cele bune, --Urzică (discuţie) 7 aprilie 2010 12:05 (EEST)Răspunde

Explicaţii[modificare sursă]

Vă mulţumesc pentru aprecieri. Vă rog să mă credeţi că am folosit ca model de calitate alte articole de pe wikipedia românească. Legat de "note" şi de "referinţe"... Nu am făcut decât să preiau informaţia de pe wikipedia în engleză şi s-o traduc. Iar acolo informaţia era structurată aşa cum apare şi în articolul în limba română. Îmi dau seama însă că aveţi dreptate. Este o scăpare pe care o pun în seama lipsei mele de experienţă pe wikipedia. Am să încerc să modific articoul în câteva zile (din păcate nu pot sta pe wikipedia atât cât aş dori).

Orice alte observaţii sunt binevenite. În felul acesta voi reuşi să "ridic" articole din ce în ce mai bune :)

Toate cele bune, Marian Truţă (discuţie) 7 aprilie 2010 15:53 (EEST)Răspunde

Participă și tu[modificare sursă]

Salut! Bazat pe articolele la care ați contribuit și/sau a căsuțelor de utilizator folosite se pare că sunteți interesat de literatura științifico-fantastică. Vă invităm la Proiectul SF! Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.