Discuție Utilizator:Beatricelambrinoc

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 7 ani de Andrei Stroe în subiectul Blocat
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Beatricelambrinoc) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 26 iulie 2016 09:43 (EEST)

Gestionarea conflictelor de interese[modificare sursă]

Information icon Bună ziua, Beatricelambrinoc. Contribuțiile dumneavoastră la Wikipedia sunt binevenite, dar dacă sunteți asociat cu oamenii sau cu organizațiile despre care ați scris în articolul Hidroelectrica, s-ar putea să aveți un conflict de interese.

Toți redactorii de la toate edițiile Wikipediei sunt obligați să respecte politica de neutralitate a proiectului. Subiectul unui articol și persoanele foarte apropiate acestuia au adesea o viziune distorsionată asupra lui, care poate să-i determine să efectueze modificări care de regulă laudă excesiv subiectul, sau uneori îl critică excesiv. Persoanelor strâns asociate subiectului unui articol nu le este interzis să editeze pe acel subiect, dar trebuie să aibă o grijă deosebită să se asigure că editările lor sunt verificabile în surse de încredere și să scrie cât mai neutru posibil.

Dacă sunteți prea apropiat de un subiect, puteți reduce riscul de probleme în câteva moduri:

  • Evitați sau aveți mare grijă atunci când editați sau creați articole despre dumneavoastră, despre organizația dumneavoastră sau despre concurenții ei, precum și despre proiecte și produse pe care le implică.
  • Evitați să puneți legături interne către articolul de Wikipedia sau externe către website-ul dumneavoastră sau al organizației dumneavoastră în alte articole (vedeți Wikipedia:Spam).
  • Aveți mare grijă să nu încălcați politicile de conținut ale Wikipediei.

Vă rugăm să vă familiarizați cu politicile și îndrumările relevante de conținut, în special cu cele referitoare la neutralitate, verificabilitatea informațiilor, și autobiografii. Aveți grijă și de faptul că termenii de utilizare impun dezvăluirea angajatorului, clientului, și afilierii în raport cu orice contribuție în schimbul căreia sunteți sau vă așteptați să fiți remunerat. Mulțumim. —Andreidiscuţie 1 august 2016 12:05 (EEST)Răspunde

Imaginea firmei[modificare sursă]

În descrierea unei modificări ați spus „Modificarile au fost facute conform cu site-ul companiei, care prezinta fapte fara aprecieri subiective.”

Politica Wikipediei cere ca subiectul să nu aibă control asupra surselor din care provin informațiile. Wikipedia nu promovează imaginea unei companii așa cum dorește ea să fie văzută (cum declară ea pe situl propriu) ci cum este văzută din exterior. Situl propriu al companiei este ultimul loc unde se speră să se găsească informații.

Iar numele directorilor sau a diferite persoane din diferite comisii nu este material enciclopedic, deoarece aceia azi sunt și mâine nu-s. Ei pot fi menționați doar dacă a apărut un eveniment excepțional (realizare sau scandal) legat de persoana lor, eveniment relatat în surse externe. --Turbojet 2 august 2016 09:49 (EEST)Răspunde

Blocat[modificare sursă]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikipedia. Termen: 24 de ore. Justificare: Promovarea insistentă de reclame copiate din materiale protejate; încălcarea termenilor de utilizare cu privire la declararea contribuțiilor plătite.
Dacă credeți că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj.  —Andreidiscuţie 2 august 2016 10:38 (EEST)Răspunde

Acest utilizator blocat (jurnalul blocărilor | autoblocări | clase de adrese blocate | deblocare | contribuții | contribuții șterse) a cerut să fie deblocat, însă un administrator a verificat și a respins cererea. Alți administratori pot de asemenea să verifice această blocare, însă nu trebuie să anuleze această decizie fără un motiv bine întemeiat (vedeți politica de blocare). Nu ștergeți această cerere de deblocare cât timp sunteți blocat.

Motivul cererii: „Stimate domnule Andrei Stroe, fiind un utilizator nou, nu inteleg cum se trimit mesaje sau cum se comunica pe wikipedia. De abia acum am inteles ca pot edita un raspuns aici. In notificarea de pe pagina de discutii scrie ca: "Persoanelor strâns asociate subiectului unui articol nu le este interzis să editeze pe acel subiect, dar trebuie să aibă o grijă deosebită să se asigure că editările lor sunt verificabile în surse de încredere și să scrie cât mai neutru posibil." Probabil ca expresia "surse de incredere" este extrem de subiectiva pentru ca nu inteleg cum poate fi un articol de presa o sursa de incredere si compania respectiva nu, mai ales cand e vorba de date neutre cum ar fi numarul de sucursale, productia obtinuta sau orice alte date de acest gen, care desi sunt publice, ele nu apar in articole pentru ca nu au fost comunicate presei, nefiind considerate stiri in adevaratul sens al cuvantului. Din explicatia scrisa eu inteleg ca un articol pe Wikipedia e un gen de revista presei sau un amalgam de surse neverificabile in ceea ce priveste acuratetea lor. Un utilizator ar putea de exemplu sa modifice anumite date cu surse diferite, dar tot articole de acelasi gen, fara sa se stie daca sursa e corecta sau nu (inteleg ca nici nu are importanta corectitudinea datelor, de vreme ce adevarul nu conteaza). Cum poate fi o sursa externa companiei mai credibila decat compania, in conditiile in care articolele editate nu contineau exagerari, distorsionari sau reclame (cum acuzati in mod fals in aceasta reclamatie). Sunt de acord cu editarea articolelor in cazul in care aceste modificari contin exagerari, dar sa le stergeti de tot e o dovada ca nici macar nu le-ati citit. In ultima editare, am introdus chiar diverse surse externe de genul celor care par a fi acceptate aici (articole de presa) si tot au fost sterse modificarile (nu se face nicio selectie). Cum pot fi profitul obtinut de companie si conducerea companiei, considerate date care nu sunt neutre? Nu exista date care sa existe in exteriorul companiei care sa nu fi venit din interiorul companiei. Toate datele exteriorare si mai ales cele din articole sunt comunicate mai intai de companie. Daca compania trimite de exemplu un comunicat de presa cu anumite informatii si apoi acestea sunt preluate de ziare atunci acestea sunt verificabile si de incredere??? Sau cum pot fi Rapoartele Administratorului Judiciar sau Special sa nu fie considerate de incredere (ele fiind si inregistrate la Tribunal, deci au caracter oficial si public), dar articolele de presa sa fie acceptate? Decizia ramane a dvs. dar am crezut ca si informarea corecta a cititorilor este unul din scopurile Wikipedia. Beatrice”


Motivul refuzului: „Nu ați înțeles motivul blocării și nici modul de lucru al Wikipediei. Vă rog să vă familiarizați cu politicile editoriale și cu felul cum se urmărește respectarea drepturilor de autor. În special vă rog să înțelegeți că practica aceasta de a edita în mod netransparent articole despre propriul dv. angajator este interzisă de legislația din propriul dv. domeniu de activitate. —  —Andreidiscuţie 4 august 2016 12:01 (EEST)Răspunde

Dacă doriți să mai faceți alte cereri de deblocare, folosiți formatul {{Deblocare}} din nou. Folosirea abuzivă a formatului poate duce la suspendarea dreptului de a vă modifica propria pagină de discuții.