Discuție Utilizator:83.103.134.0

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

La "Brezoi", toate bune până la sat de moşneni. Nu a fost populat în anii '7o. Aici a existat o industrie a lemnului destul de veche. Brezoi a fost o aşezare destul de dezvoltată. Aici au fost până în '48 investitori italieni în industria prelucrării lemnului şi cherestelei, materia primă fiind adusă cu trenul de linie îngustă - dicovilul - tocmai de la Voineasa. Si după acest an s -a lucrat în continuare şi s -a dezvoltat această industrie. Dacă ai ceva legătură cu aşezarea, atunci prezint -o cât mai frumos şi cât mai exact. Cu stimă --Bunu vio 19 noiembrie 2005 18:04 (UTC)


Ok, foarte adevarat ce spui, dar nu asta am vrut sa spun (ca orasul a fost populat in '70 si pana atunci nema oameni), ci ca, pentru a termina lucrarile la complexul hidroenergetic au fost adusi muncitori din toata tara, ceea ce a dus la o marire considerabila a populatiei. Poate asta a fost si motivul pentru ridicarea Brezoiului la rangul de "oras".

Stiu ca au existat anumiti investitori italieni, daca nu ma insel pe unul il chema chiar Croce si pe langa exploatarile de lemn de pe Valea Lotrului, au mai construit si cateva statii de cale ferata (de pe Valea Oltului, statia Lotru si inca 2 sau 3 seamana la stil arhitectural).


Eu stiam ca trenuletul respectiv se numea "mocanitza" :)


Uite, in loc sa-mi atrageti atentia de "inexactitati", care de fapt erau doar greseli de exprimare, ati fi putut completa informatiile lipsa. Nu suntem la un concurs unde sa aratam care stie mai multe, ci suntem aici ca sa impartasim ce stim si celorlalti. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Coditza (discuție • contribuții).