Discuție:Vladislav I

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Am pus acest articol pe pagina de discuții pentru a avea o mostră de cum se face anti-istorie. Ar fi absolut interesant ca cel care a făcut acest articol să aducă și izvoarele documentare care au stat la baza afirmațiilor făcute. Nu neg existența unor surse necunoscute mediului științific, dar dacă nu sunt făcute publice și lăsate criticii de specialitate pentru a valida autenticitatea lor, valoarea probatorie este nulă.

"Nicolae Alexandru Basarab a fost casatorit, prima data, cu Maria fiica lui Ivanco Basarab din Romanati si a doua oara cu Clara. Din prima casatorie a avut doi fii, pe Nicolae Basarab din Paraiani (Nicolae Paraianu), Ban al Severinului, cu sotie Ecaterina, ucis de turci in 1366 si ingropat in biserica manastire Sf. Nicolae din Lugoj. El ar fi urcat in mod legitim pe tron daca nu ar fi fost ucis. A lasat totusi, in urma sa, o ramura foarte importanta a Basarabilor din care s-au tras, mai tarziu, cei mai multi dintre Banii Craiovei, dar si voievozi ca Vlad I, contracandidatul la domnie al lui Mircea cel Batran, Matei Basarab, Constantin Brancoveanu, Serban Cantacuzino. Ramura boierilor Paraianu nu s-a stins nici astazi, ultimul dintre ei locuind la Sibiu pe str. Hochmeister nr.1. Al doilea fiu a fost Vlaicu care a devenit voievod sub Numele de Vlaicu I Basarab.El nu a avut copii. Din a doua casatorie a avut fiu pe Radu al II-lea, tatal lui Dan I si al lui Mircea cel Batran."Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Opossum (discuție • contribuții).

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 25 ianuarie 2007 01:00 (EET)[răspunde]