Discuție:Vlad Hogea

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 13 ani de Alex F. în subiectul Autobiografie

Autobiografie[modificare sursă]

D. Vlad Hogea ne prezintă o autobiografie (WP:ABIO) plină de defecte de scriere, parțială și bine adusă din condei, care cuprinde omisiuni bine calculate, jumătăți de adevăruri spoite și parfumate cu deodoranți puternici, metodă adoptată de anumiți politicieni și denumită de specialiștii în relații publice „Hârtia de prins muște”.

- Autorul autobiografiei s-a născut monoclonal, nu are părinți, nu are familie.
- Scandalul iscat de publicarea cărții sale, „Naționalistul” este minimalizat cu o formulare ambiguă și cu substrat tendențios: „...a fost denunțat ca negaționist al Holocaustului de către Comisia Internațională pentru Studierea Holocaustului în România ... interpretare pe care a negat-o în repetate rânduri”.

O prezentare corectă, obiectivă, impunea menționările:

- „... ”Naționalistul”, reprezentînd o antologie de texte publicate de el în ”Tricolorul”, ”România mare” și ”Politica”, violent anti-semite, rasiste și xenofobe. Lansată la tîrgul de carte din 2001, cartea a produs un scandal de mari proporții, a dus la autosesizarea parchetului împotriva sa, fiind salvat, însă, de imunitatea parlamentară...(Bogdan Tiberiu Iacob);
- ...carte despre care criticul literar Mircea Mihăieș a scris că este noua ”Mein kampf”...;
- „...Lucrarea a generat un protest scris și din partea unui mare număr de intelectuali români, în frunte cu Gabriela Adameșteanu, Ana Blandiana, Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Nicolae Manloescu, Virgil Ierunca, Monica Lovinescu...”, etc, etc.

Acest manifest de auto-reclamă nu este un articol enciclopedic și nu-și are locul într-o enciclopedie.--Alex F. (discuție) 5 septembrie 2010 13:40 (EEST)Răspunde