Discuție:Tigru

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Tigru este un subiect de care se ocupă Proiectul Animale, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre zoologie Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
AAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa A pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Articol bun Tigru a fost introdus în lista articolelor bune la categoria Biologie și medicină, conform criteriilor articolelor bune. Dacă puteți, sunteți invitat să participați la îmbunătățirea acestuia. Dacă considerați că nu mai îndeplinește criteriile, puteți propune articolul spre reevaluare.
Acest articol a ocupat locul al II-lea la secțiunea științe, în cadrul ediției din martie 2010 a concursului de scriere.

În prezent există aproximativ 5.000 până la 7.000 de tigri care mai trăiesc în libertate pe întreg teritoriul Asiei. Aceștia se împart în cinci subspecii: de Bengal, Sumatra, Indochina, China de Sud și Siberia. În secolul trecut, lumea a pierdut trei dintre cele opt subspecii de tigru care existau inițial: caspian, de Java și de Bali.

De remarcat ca in poza nu se afla un tigru siberian, asa cum scrie dedesubt, ci un tigru bengalez, suferint de o mutatie rara care cauzeaza depigmentarea blanii. Cine a scris probabil se gandea ca daca in Siberia e zapada, si tigrii sunt albi ;) Vinterriket (discuție) 1 septembrie 2008 14:25 (EEST)[răspunde]

Vi se pare voua ca Tigru (mamifer) este la fel de important ca nu-stiu-ce nume de program de calculator sau un argou pentru o rasa de cal? Nu faceti exces de "dezambiguizare" aiurea. Articolul asta ar trebui sa fie numit simplu Tigru. La celelalte wikipedii e la fel. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 109.166.130.99 (discuție • contribuții).

Verificare[modificare sursă]

Gikü, articolul este AB și apare pe pagina principală. Am scos deci eticheta, dacă există probleme te rog să ceri revocarea statutului, dar cred că poți să ceri ajutorul unuia din editorii existenți mai întâi. Strainu (دسستي‎16 decembrie 2021 12:52 (EET)[răspunde]

Actualizare la subspecii[modificare sursă]

Tigru#Subspecii De la revizuirea taxonomiei felidelor din 2017 încoace (A revised taxonomy of the Felidae: The final report of the Cat Classification Task Force of the IUCN Cat Specialist Group), sunt recunoscute numai două subspecii: Panthera tigris tigris și Panthera tigris sondaica. --NGC 54 (discuțiecontribuții) 8 mai 2022 18:53 (EEST)[răspunde]