Discuție:Graffiti BBDO

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 12 ani de Andrei Stroe

Pagina aceasta se refera la o parte importanta din istoria publicitatii din Romania. E vorba de prima agentie si in acelasi timp una din cele mai mari.

Andrei, daca ai obiectii poti sa ma ajuti sa editez pagina astfel incat sa corespunda criteriilor Wiki. Multumesc.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Sendroiu (discuție • contribuții).

În primul rând nu cităm Wikipedia, pentru că e lipsit de sens. În al doilea rând, sursele se folosesc pentru a susține afirmațiile din text: sursa forbes.ro nu susține afirmația în dreptul căreia este pusă. Cealaltă sursă, (care este una singură, deși folosește trei simboluri - vezi Ajutor:Note) nu este o sursă de încredere („Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii. Nu suntem responsabili pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.”).
În al treilea rând, WP:PDVN înseamnă să fim neutri, să evităm judecăţile de valoare: titlul de secțiune „Campanii importante” (nu e clar cum sune ele importante și de cine sunt considerate astfel), repetiția lui „peste” în paragraful „În decursul istoriei sale...” (sugerează că cifrele sunt mari, o judecată pe care nu avem dreptul să o emitem; cel mai corect ar fi să se dea cifrele exacte, fiecare cu referință la sursa ei de proveniență)
Mi se pare ciudat că nu avem articol despre BBDO, care e de fapt organizația notabilă, dar avem articol despre o reprezentanță a lui într-una din țări; aceasta este redusă la un aspect lateral al acestui articol, în loc să fie invers. —Andreidiscuţie 21 noiembrie 2011 14:24 (EET)Răspunde

1. sursa Forbes sustine exact afirmatia in dreptul careia este trecuta ca sursa. citeste te rog cu atentie cifrele din graficul articolului Forbes. ai mai facut acest comentariu si ti-am raspuns deja.

2. intr-adevar, mai multe paragrafe din articol fac trimitere la aceeasi sursa. in consecinta la fiecare am pus ca referinta aceeasi sursa. si de aceea apare de mai multe ori la referinta. daca ai idee cum pot evita situatia asta te rog sa ma ajuti.

3. IAA Romania alaturi de UAPR sunt cele doua asociatii oficiale ale advertiserilor si marketerilor din Romania. ele constituie surse de incredere in aceeasi masura in care FIFA reprezinta o sursa de incredere in fotbal.

4. titlul de sectiune "campanii importante" se refera pur si simplu la campaniile notabile realizate de agentie. vezi spre exemplu: http://en.wikipedia.org/wiki/Fallon_Worldwide

5. observatie corecta legata de "peste". e de modificat.

6. ce ti se pare tie ciudat nu e un criteriu noi ceilalti. BBDO, fiind retea internationala, are pagina oficiala pe en.wikipedia.org si e normal ca Graffiti BBDO, reprezentata sa in Romania, sa aiba pagina pe ro.wikipedia.org.

7. cifrele legate de reteaua BBDO sunt preluate de pe pagina en.wiki a BBDO. ai dreptate, trebuie inlocuita referinta cu cea originala.

8. nu am inteles de ce ai cerut ca pagina sa fie stearsa.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Sendroiu (discuție • contribuții).

1. Am ajuns în punctul în care vă atrag atenția că un simplu link nu e o referință. Dacă datele sunt în vreun grafic, scrieți lucrul ăsta, alături de celelate detalii (titlu, autor, dată, locul publicării).
2. Vedeți Ajutor:Note#Note_multiple
3. IAA România nu-și asumă răspunderea pentru materialele de pe propriul site, deci nu este o sursă de încredere în sensul WP:VER.
4. Linkul dat de dumneavoastră nu folosește termenul de „important” în titlul de secțiune; lipsesc sursele care certifică includerea în listă
6. Wikipedia în română este o enciclopedie universală, nu a României, nu a Republicii Moldova, nu a Voievodinei.
8. Articolele fără referințe multiple din surse de încredere nu sunt considerate notabile. De aceea am adăugat eticheta de notabilitate la articol. Când ați șters-o, am considerat că nu sunteți de acord cu ea, așa că am deschis discuția, în care se discută sursele folosite. Eliminarea ei fără a explica de ce și fără vreun comentariu mi s-a părut agresivă. —Andreidiscuţie 21 noiembrie 2011 16:48 (EET)Răspunde

1. ai dreptate. corectat 2. multumesc. corectat 3. informatiile din articolul de pe IAA provin din declaratii publice ale unor persoane. tinand cont de statutul oficial si renumele IAA ca organizatie si de faptul ca articolul citeaza concret numele surselor, consider ca acest articol este unul de incredere. 4. ai dreptate. corectat 6. asta e o discutie despre spatiul cultural si suprapunerea lui cu un spatiu lingvistic. Articolul despre agentia care a introdus publicitatea in Romania este notabil pentru wiki ro fiind de interes pentru miile de persoane care sunt legate de aceasta industrie. intr-adevar, si un articol despre BBDO pe ro.wiki ar fi de interes. 7. nu propui pentru stergere un articol pentru ca ti se pare agresiva o actiune a altui utilizator. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Sendroiu (discuție • contribuții).

Date suplimentare[modificare sursă]

Extindere