Discuție:Cornul abundenței

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 14 ani de Gabi83tm în subiectul trebuie fertilă cu F mare

Redenumire[modificare sursă]

Salut! În 17 martie 2008, articolul a fost redenumit de către utilizatorul Utilizator:Madalinfocsa, acesta lăsând comentariul "Câtă incultură la traducere... "Semiluna fertilă" :)))"

Am încercat să discut cu dânsul despre această redenumire pe pagina sa de discuţii acum o luna şi jumătate, şi încă nu a răspuns. De aceea mă simt nevoit să ridic problema şi aici. Chestiunea e că eu nu sunt de acord cu redenumirea. Argumentele le-am prezentat pe pagina sa de discutii, şi le voi repeta şi aici:

Acest corn al abundenţei pare a fi mai degrabă altceva, uite ce am gasit pe http://www.exodus.ro/~johnny/grecorom/a.html

"Zeus i-a dat Amaltheei în dar unul dintre coarnele caprei. Acest Corn al Amaltheei, denumit şi Cornul Abundenţei, avea darul să ofere posesorului lui orice şi-ar fi dorit acesta."

Poate cineva să indice o sursă de încredere unde "cornul abundenţei" apare în context antropologic?

În plus, o căutare pe google.ro pentru "semiluna fertila" oferă câteva (147) rezultate relevante, dintre care al doilea este din "Ştiinţă şi Tehnică", revistă care le vremea ei a fost cea mai prestigioasă revistă de ştiinţă din România.

Deci am putea concluziona că denumirea de "semiluna fertilă" s-a cam încetăţenit.

E drept ca denumirea "cornul abundentei" este gasită pe google.ro în mult mai multe pagini, însă doar o fracţiune minusculă din ele se referă la sensul antropologic al sintagmei.

Ca şi încă un argument, aş indica faptul că în limba italiană, de exemplu, se spune "Mezzaluna Fertile", denumire care doar cu greu ar putea fi tradusă în limba română ca şi "cornul abundenţei".

În concluzie, sugerez revenirea la denumirea de "semiluna fertilă", şi modificarea primului paragraf în: "Semiluna Fertilă (denumită uneori şi Cornul Abundenţei) este regiunea istorică din Orientul Mijlociu ce încorporează..."

Voi aştepta 2 luni pentru contraargumente, iar dacă acestea nu vor apărea, mă voi găsi nevoit să modific eu însumi denumirea articolului.--Gabi83tm (discuţie) 23 aprilie 2009 00:35 (EEST)Răspunde

Cumva ati scris din greseala "semilina" in loc de "semiluna"? AMDATi (discuţie) 30 iunie 2009 21:20 (EEST)Răspunde
Da. Aşa am făcut. Scuze pentru încurcătură. Pagina de redirect cu "semilina" poate fi ştearsă.

trebuie fertilă cu F mare[modificare sursă]

...dar nu ştiu cum să fac, pentru că pagina există deja, dar e doar un redirect... dacă are cineva chef să ajute vreodata...

+că prima dată când am făcut schimbarea am scris Semilina în loc de Semiluna, şi pagina respectivă de redirecţionare poate fi ştearsă, dar din nou nu ştiu cum... probabil că nici nu am permisiuni să fac asta Gabi83tm (discuţie) 30 iunie 2009 21:30 (EEST)Răspunde