Discuție:Austro-Ungaria

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Austro-Ungaria este un subiect de care se ocupă Proiectul Istorie, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre istorie Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
BAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa B pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

ce e cu majusculele?[modificare sursă]

De ce numele Imperiului austro-ungar este scris cu majuscule? De ce primul război mondial este o altă sintagmă scrisă cu majuscule (ca și al doilea, cred)?

Ortografiem românește sau facem calcuri englezești infantile? Cum se pot schimba aceste pagini? Am să mă mai uit, sunt sigur că sunt multe ciudățenii de acest gen. Praesidium 6 ianuarie 2008 21:59 (EET)[răspunde]

Avertisment imagine[modificare sursă]

Următoarele imagini au fost șterse de la Commons sau au fost marcate spre ștergere. Vă rugăm se eliminați din articol legăturile la această imagine. Dacă doriți, puteți lua parte la discuția din Wikipedia commons. Mesaj generat automat de CommonsTicker.

-- CommonsTicker 9 martie 2008 00:50 (EET)[răspunde]

Relația cu România[modificare sursă]

  • Relațiile româno-austro-ungare: 1875 - 1900, Corneliu Mihail Lungu, Editura Silex, 2002

Completare la subcapitolul Căi navigabile[modificare sursă]

Am tot încercat să adaug după primul paragraf al acestui subcapitol încă un mini-paragraf, doar 2-3 rînduri:

Nave ale marinei de război k.u.k. în portul Pula

Cel mai important port pentru jumătatea maghiară a monarhiei era Fiume, de unde operau companiile de transport maritim maghiare, dintre care cea mai însemnată era Adria. Un alt port important era Pula – în primul rând pentru marina de război.”

Nu am reușit nicicum! Wikipedia identifica automat obscenități. Cum Pula nu are nimic obscen (dimpotrivă, e chiar civilizată pe lîngă că e frumoasă), rog vreun eventual administrator milostiv să facă completarea. În lipsa acestor 2 rînduri, subcapitolul Căi navigabile tratează doar despre marina austriacă a Dublei Monarhii, pe cînd aceste 2 rînduri zic ceva și despre partea maghiară. Mulțumesc!

Precizare: toate fragmentele adăugate în Căi navigabile sînt traduse de pe Wikipedia în germană.

Un fișier de la Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere[modificare sursă]

Următorul fișier de la Wikimedia Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere:

Participați la discuția de ștergere din pagina propunerii. —Community Tech bot (discuție) 14 decembrie 2018 05:40 (EET)[răspunde]