Discuție:Abraham Lincoln

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 9 ani de Andrei Stroe în subiectul Traducere pentru Copperheads
Articole bune Abraham Lincoln a fost introdus în lista articolelor bune la categoria Politică și guvernare, având în vedere criteriile aferente articolelor bune. Dacă puteți, sunteți invitat să participați la îmbunătățirea acestuia, iar dacă considerați că nu mai îndeplinește criteriile, puteți propune articolul spre reevaluare.

Evaluat: 29 aprilie 2016. (Versiunea evaluată).

Abraham Lincoln a fost propus ca articol de calitate, dar în urma discuției s-a constatat că nu îndeplinea criteriile la acea vreme. Puteți să vă uitați la legăturile aflate mai jos, în istoricul articolului, pentru a găsi pagina nominalizării, și să aflați de ce a fost respins.
29 aprilie 2016 Propunere articol de calitate Respins

Controverse[modificare sursă]

28 Aprilie 2011 - Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, vorbește despre aventurile sexuale ale celor mai importante personaje din istoria americană. Flynt povesteste în carte cum Benjamin Franklin a sedus franțuzoaice din clasa de sus ca sa ajute revoluția americană, cum lui Abraham Lincoln îi plăcea să-și împartă patul cu bărbați, cum înclinațiile lesbiene ale lui Eleanor Roosvelt au ajutat-o să devină treptat o susținătoare a egalității în drepturi între femei și bărbați. [1]Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Ark25 (discuție • contribuții).

La en.wp, e un articol dedicat subiectului, cu 44 de note de subsol: en:Sexuality of Abraham Lincoln. —Andreidiscuţie 21 noiembrie 2014 16:49 (EET)Răspunde

Traducere pentru Copperheads[modificare sursă]

Nu am acces la vreo lucrare istorică românească despre perioada Războiului Civil. Copperheads este o denumire dată democraților din Nord care susțineau Confederația, cereau recunoașterea ei și încheierea păcii. M-am ferit să dau o traducere (nici aici și nici în Războiul Civil American) în lipsa surselor de limbă română, deși una corectă ar fi arămiii, dat fiind că numele lor provine de la cel al arămiului american, un șarpe veninos. Pe de altă parte, denumirea era dată cu această conotație de adversarii lor, dar ei și-au asumat-o dându-i altă conotație - capul personificării Libertății, decupat de pe monedele de cupru și pe care le purtau ca insignă. Chiar și așa însă, numele de arămii se potrivește. Dar până una-alta, prefer să las netradus în lipsa vreunei surse de limbă română. În acel moment ar merge și inițiat un articol. —Andreidiscuţie 21 noiembrie 2014 16:59 (EET)Răspunde