Diablo II: Resurrected

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Diablo II: Resurrected

Coperta jocului
Dezvoltator(i)Vicarious Visions[*][[Vicarious Visions (American video game development company)|​]]
Blizzard Entertainment  Modificați la Wikidata
Editor(i)Blizzard Entertainment  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)PlayStation Store
Microsoft Store[*]
Nintendo eShop[*][[Nintendo eShop (digital distribution service powered by the Nintendo Network)|​]]  Modificați la Wikidata
SerieDiablo (serie)  Modificați la Wikidata
PlatformăMicrosoft Windows[1]
PlayStation 4[2]
PlayStation 5[3]
Xbox One[4]
Xbox Series X și Series S[*][5]
Nintendo Switch[3]  Modificați la Wikidata
Dată lansare[6]  Modificați la Wikidata
Genurijoc de rol de acțiune  Modificați la Wikidata
Modurisingleplayer
Multiplayer  Modificați la Wikidata
Mediadistribuire digitală  Modificați la Wikidata
Controltastatură
mouse
gamepad  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Diablo II: Resurrected este un joc video de acțiune de rol dezvoltat de Blizzard Entertainment în colaborare cu Vicarious Visions⁠(d) și publicat de Blizzard Entertainment.[7] Este o îmbunătățire[8] a jocului Diablo II (2000) și a expansiunii sale Lord of Destruction (2001). Jocul a fost lansat pentru Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X and Series S la 23 septembrie 2021.

Gameplay[modificare | modificare sursă]

Diablo II: Resurrected actualizează în principal grafica și funcțiile de rețea ale jocului original și nu schimbă niciunul dintre sistemele sale de articole sau echilibrul jocului. Sunt folosite modelele 3D peste elementele grafice originale 2D (sprite) din Diablo II și sunt concepute pentru a se comuta între imaginile originale și cele îmbunătățite printr-o apăsare de buton. Scenele sale video au fost, de asemenea, îmbunătățite. Resurrected acceptă rezoluția grafică 4K și sunetul Dolby Surround 7.1.[9]

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Diablo II: Resurrected are aceeași intrigă ca și jocul original.

Dezvoltare[modificare | modificare sursă]

Dezvoltarea lui Diablo II: Resurrected a început în jurul anului 2019, ca un efort comun între echipa Diablo a Blizzard (Echipa 3) și Vicarious Visions, la acea vreme o filială a Activision, compania înfrățită cu Blizzard.[10] Cu aproximativ o lună înainte de anunțul jocului din februarie 2021, Activision a anunțat că Vicarious Visions a fost transferat și mutat în structura corporativă a companiei Blizzard (a fost redenumit ca Blizzard Albany din 2022).[11][12] Președintele J. Allen Brack a spus că această mișcare s-a datorat faptului că Vicarious avea cunoștințe detaliate despre seria Diablo până în acest moment, astfel încât să poată continua să ofere suport pentru Resurrected, Diablo IV și alte mărci înregistrate Blizzard.[10]

Filosofia de design a Diablo II: Resurrected a cerut ca jocul să fie identic cu ceea ce și-ar aminti jucătorii vechi. Astfel dezvoltatorii nu au făcut nici măcar modificări minore în jocul de bază, au îmbunătățit imaginile jocului, modelând grafica nouă pe arta jocului original. Printre cele câteva mici modificări se numără funcția Shared Stash și preluarea automată a aurului. Unele facilități noi pot fi comutate la preferințele de stil de joc ale utilizatorului.[13] Cele două principii de bază au fost păstrarea experienței autentice și originale a jocului și să-l facă accesibil pentru jocul modern.[14]

Diablo II: Resurrected a fost lansat la 23 septembrie 2021 pentru platformele Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One și Xbox Series X.[15] Problemele de server i-au împiedicat pe unii jucători să joace jocul la lansare[16] și în săptămânile următoare.[17][18]

Recepție[modificare | modificare sursă]

Recepție
Scoruri agregator
AgregatorScor
MetacriticNS: 78/100[19]
PC: 80/100[20]
PS5: 81/100[21]
XSXS: 80/100[22]
Scor retrospectiv
PublicațieScor
Game Informer8.75/10[23]
GameSpot6/10[24]
IGN7/10[25]
PC Gamer (US)80%[26]

Diablo II: Resurrected a primit recenzii favorabile la lansarea sa conform Metacritic, unde versiunea pentru PC are o medie de 80 din 100.[20]

Deși recunoaște că gameplay-ul pare uneori învechit, Game Informer a spus că Diablo II „rămâne standardul după care sunt judecate toate celelalte ARPG-uri”[23] și este „încă un mare hit, chiar și astăzi”.[23] PC Gamer, care a numit jocul un dinozaur mândru, a spus că jocul său simplu pare revoluționar în comparație cu jocurile moderne orientate în jurul micro-tranzacțiilor. Recenzorul a spus că jocul este adresat fanilor îndrăgostiți, care vor rezista oricăror schimbări, ceea ce îl face mai puțin atrăgător pentru jucătorii noi în comparație cu Diablo IV.[26]

IGN a scris că jocul este „destul de distractiv când treci de nebunie”, dar ignoră 20 de ani de evoluție în designul jocurilor.[25] Deși recenzorul GameSpot a spus că fidelitatea față de jocul original va mulțumi cu siguranță fanii, designul său retro îl face „provocator de recomandabil față de contemporanii moderni”.[24]

Game Informer a numit noua grafică „uimitoare”,[23] iar PC Gamer a lăudat detaliile suplimentare și modificările.[26] Recenzia GameSpot a evidențiat grafica ca fiind „surprinzător de superbă”.[24]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ 終極重製版《暗黑破壞神2:獄火重生》 將於下半年推出 (în chineză), accesat în  
  2. ^ 20年的等待 暗黑破壞神2高畫質重製版將上市 (în chineză), accesat în  
  3. ^ a b https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=210937  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ https://udn.com/news/story/10222/5263913  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  5. ^ https://tw.news.yahoo.com/20%E5%B9%B4%E7%9A%84%E7%AD%89%E5%BE%85-%E6%9A%97%E9%BB%91%E7%A0%B4%E5%A3%9E%E7%A5%9E2%E9%AB%98%E7%95%AB%E8%B3%AA%E9%87%8D%E8%A3%BD%E7%89%88%E5%B0%87%E4%B8%8A%E5%B8%82-085053501.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  6. ^ https://eu.shop.battle.net/ru-ru/product/diablo_ii_resurrected  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  7. ^ Machkovech, Sam (). „Diablo II Resurrected tops BlizzCon announcement flurry”. Ars Technica⁠(d) (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ re-masterizare
  9. ^ Gilliam, Ryan (). „Diablo 2 Resurrected remasters Blizzard's classic RPG for console and PC”. Polygon⁠(d) (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ a b Minotti, Mike (). „Blizzard leaders J. Allen Brack and Allen Adham on leaks, Reforged lessons, mobile, and more”. Venture Beat⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ „Tony Hawk studio Vicarious Visions is no more as it completes merger with Blizzard” (în engleză). VGC. . Accesat în . 
  12. ^ Sinclair, Brendan (). „Vicarious Visions merged into Blizzard”. GamesIndustry.biz⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ Gilliam, Ryan (). „Diablo 2 Resurrected is almost completely unchanged from the original”. Polygon⁠(d) (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ Moore, Jared (). „Diablo 2: Resurrected Can't Have Ultrawide Screen Support Because It Breaks the Original Game”. IGN. Arhivat din original la . Accesat în . 
  15. ^ Gilliam, Ryan (). „Diablo 2: Resurrected comes to PC and consoles in September”. Polygon⁠(d) (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ LeBlanc, Wesley (). „Diablo 2: Resurrected is Suffering From Familiar Server Problems”. IGN. Arhivat din original la . Accesat în . 
  17. ^ Plant, Logan (). „Diablo 2 Resurrected Is Still Struggling With Server Issues”. IGN. Accesat în . 
  18. ^ Smith, Graham (). „Diablo 2 Resurrected's servers falling over due to "modern player behaviour". Rock Paper Shotgun⁠(d). Accesat în . 
  19. ^ „Diablo II: Resurrected Critic Reviews for Switch”. Metacritic. Accesat în . 
  20. ^ a b „Diablo II: Resurrected Critic Reviews for PC”. Metacritic. Arhivat din original la . Accesat în . 
  21. ^ „Diablo II: Resurrected Critic Reviews for PlayStation 5”. Metacritic. Arhivat din original la . Accesat în . 
  22. ^ „Diablo II: Resurrected Critic Reviews for Xbox Series X”. Metacritic. Accesat în . 
  23. ^ a b c d Tack, Daniel (). „Diablo II: Resurrected Review - Memories Made Real”. Game Informer (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  24. ^ a b c Barbosa, Alessandro (). „Diablo II: Resurrected Review - Pile Of Old Bones”. GameSpot (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  25. ^ a b Bolding, Jon (). „Diablo 2: Resurrected Review”. IGN. Arhivat din original la . Accesat în . 
  26. ^ a b c Winkie, Luke (). „Diablo 2: Resurrected review”. PC Gamer (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  27. ^ Irwin, Dave (). „Diablo 2: Resurrected review – a beautiful, if basic, remaster”. PCGamesN (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]