DeepSouthCon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

DeepSouthCon (DSC) este o convenție anuală de science fiction , care este găzduită în diferite orașe din sudul Statelor Unite. Selectarea site-ului se face prin votul membrilor unui anumit DSC, pentru ca convenția să se desfășoare 2 ani în viitor. DSC se desfășoară adesea, dar nu întotdeauna, împreună cu o convenție anuală existentă, astfel încât perioada din an variază. Mulți participanți obișnuiți la DeepSouthCon sunt, de asemenea, membri ai Southern Fandom Confederation , dar nu există o relație directă între cele două organizații.

DeepSouthCon
stare Activ
Gen Science Fiction/Fantezie
Locații New Orleans, Louisiana în 2020
Țară Statele Unite
Inaugurat 1963
Prezența ~500 (medie)
Starea dosarului Non-Profit
Site-ul web http://www.deepsouthcon.org/

DeepSouthCon 60, 2022, va avea loc în Huntsville, AL. www.dsc60.com

Premii[modificare | modificare sursă]

Articole principale: Premiul Rebel și Premiul Phoenix (SF)

DSC eliberează două premii principale: Phoenix , care este acordat unui editor, autor sau artist profesionist de science fiction cu legături cu sudul, și Rebel , care este acordat unui fan care se află la fel. Premiile Phoenix și Rebel sunt considerate premii pentru realizări pe viață pentru un profesionist sau un fan care a făcut cel mai mult pentru fandom-ul din sud.

DeepSouthCon din 2013, JordanCon din Atlanta, Georgia , i-a acordat Phoenix lui Robert Jordan (postum) și Rebel lui Regina Kirby și Mike Lee Rogers.  Premiul lui Jordan a fost acceptat de soția sa, Harriet McDougal.  DeepSouthCon 2014, Contrails din Bristol, Virginia , i-a acordat Phoenix lui Steve Jackson ,  și Rebel lui Judy Bemis.  DeepSouthCon 2015, CONtraflow V din New Orleans, Louisiana , a acordat Phoenix lui Diana Rowland și (postum) Robert Asprincu Rebelul acordat lui Michael Scott și Frank Schiavo.

Un premiu Rubble pentru persoana care a făcut cel mai mult pentru fandom-ul sudic în ultimul an este, de asemenea, acordat la DeepSouthCon, de obicei cu bunăvoință. The Rubble nu este un premiu de convenție sponsorizat oficial.

Locații[modificare | modificare sursă]

Din timp[modificare | modificare sursă]

Prima DeepSouthCon a avut loc în 1963 în Huntsville, Alabama , și a avut o prezență totală de cinci persoane. În 1965, participarea a crescut la 19 persoane și primul Rebel Award a fost acordat copreședintelui Al Andrews. În 1970, la Agacon DSC din Atlanta, Georgia , primul Phoenix Award a fost acordat lui Richard C. Meredith , iar convenția a depășit pragul de 100 de participanți cu 130 de membri.  Cel mai mare DeepSouthCon a fost ConCarolinas 2010 din Charlotte, Carolina de Nord , cu o prezență totală de peste 1.300 de persoane.