Cetatea Gleichen

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cetatea Gleichen

Date
Alte denumiri: Wanderslebener Gleiche
Întemeiat în: 1000 - 1100
Amplasare: Germania Germania, Wandersleben
Coordonate: 50°52′49″N 10°50′20″E ({{PAGENAME}}) / 50.88028°N 10.83889°E
Altitudine: 365 m

Cetatea Gleichen (sau Wanderslebener Gleiche, Wandersleber Schloss, Wanderslebener Burg) este ruina unei cetăți medievale din Thüringen situată în Wandersleben lângă Gotha. Ea aparține de grupul de trei cetăți asemănătoare numite Drei Gleichen. A nu se confunda cu cetatea cu același nume din regiunea Göttingen.

Geografie[modificare | modificare sursă]

Cetatea, în prezent este o ruină, ea fiind situată pe o stâncă de calcar la altitudinea de 365 m deasupra n.m.. Ruina domină regiunea având o înălțime de 150 m. Dealul pe care se află fosta cetate aparține de rezervația naturală Röhnberg. Röhnberg este o regiune deluroasă situată între barajul Wechmar și Kaffberg. Între Kaffberg și cetatea Gleichen se află șoseaua (2163), în apropiere a existat un lac, azi pe valea unde se afla lacul este o autostradă.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Cetatea, se află pe un platou oval stâncos, s-a păstrat până azi zidul circular al cetății. Ruina este formată din construcții care datează din timpuri diferite din perioada romantică a evului mediu, din secolul XI și secolul XIII. Numele cetății provine de la familia nobiliară Gleichen, în prezent au loc aici anual turnire în costume medievale.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Cetatea Gleichen