Bullet for My Valentine

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bullet for My Valentine
Ursynalia 2013, Bullet For My Valentine C06.jpg
Bullet for My Valentine evoluând la Festivalul Ursynalia 2013, în Varșovia, Polonia
Informații generale
Origine Bridgend, Țara Galilor
Gen muzical Heavy metal, metalcore
Ani de activitate 1998–prezent
Case de discuri Columbia, Trustkill, Gun, Sony Music, Jive, RCA
Colaborare cu AxeWound
Website bulletformyvalentine.com
Membri
Matthew "Matt" Tuck
Michael "Padge" Paget
Michael "Moose" Thomas
Jason "Jay" James
Formația Bullet for my Valentine în 2006.

Bullet For My Valentine este o formație de heavy metal înființată în Bridgend, Țara Galilor, în anul 1998 de către vocalistul Matthew Tuck. În prezent trupa este formată din: Matthew Tuck, Jason James, Michael Thomas și Michael Paget.
Numele inițial al trupei a fost Jeff Killed John, cei patru începându-și cariera muzicală cântând melodii ai celor de la Metallica și Nirvana. Jeff Killed John au compus șase melodii, care nu au fost niciodată lansate; două dintre aceste melodii au fost rescrise și introduse în repertoriul "Bullet For My Valentine". Problemele financiare au reprezentat motivul pentru care trupa și-a schimbat numele, schimbând deasemenea și înclinația muzicală.
Trupa a lansat primul album, The Poison, pe 3 octombrie 2005. The Poison cuprinde două dintre piesele ce au adus celebritatea trupei și anume "All These Things I Hate (Revolve Around Me)" și "Tears Don't Fall", pentru care au căpătat uneori și eticheta de trupă emo.
Cel de-al doilea album de studio al trupei, Scream Aim Fire, a fost realizat pe 29 ianuarie 2008 și s-a clasat pe locul patru în Billboard 200. Urmǎtorul album, Fever, lansat pe 26 aprilie 2010, a debutat cu locul al treilea în același top și s-a vândut în peste un milion de exemplare în Statele Unite și în aproape 2.500.000 la nivel mondial, câștigând de asemenea trei premii Kerrang! pentru cea mai bună trupă din Marea Britanie.

Membrii trupei[modificare | modificare sursă]

Membri actuali

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albumuri de studio

Legături externe[modificare | modificare sursă]