Brothers of Earth

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Brothers of Earth
Informații generale
AutorC. J. Cherryh
Genștiințifico-fantastic
Ediția originală
Titlu original
Brothers of Earth
Limbalimba engleză Modificați la Wikidata
EditurăDAW Books Modificați la Wikidata
Țara primei apariții Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Data primei apariții
ISBN0-88677-290-7
978-0-88677-290-1
OCLC29659729

Brothers of Earth (cu sensul de Frații Pământului) este un roman științifico-fantastic din 1976 scris de C. J. Cherryh. A fost al doilea dintre romanele lui Cherryh care a fost publicat, după apariția romanului Gate of Ivrel (Poarta lui Ivrel), deși ea a finalizat și a trimis mai întâi romanul Brothers of Earth. Donald A. Wollheim, de la editura DAW Books, a decis că publicarea mai întâi a romanului Poarta lui Ivrel ar fi mai avantajoasă din punct de vedere comercial, astfel încât lansarea romanului Frații Pământului a fost amânată până când a fost lansat primul.

Cartea a fost publicată pentru prima dată cu copertă dură în ediția Science Fiction Book Club din iunie 1976 și a fost urmată de prima ediție DAW cu copertă broșată în luna octombrie a acelui an. În 2003, DAW a relansat cartea într-o ediție omnibus împreună cu romanul lui Cherryh, Hunter of Worlds din 1977. Ediția omnibus a fost intitulată At the Edge of Space (La marginea spațiului).

La fel ca romanul Gate of Ivrel și continuările sale, Brothers of Earth are loc în Universul Alianță-Uniune; cu toate acestea, aceste romane descriu evenimente îndepărtate și în mare măsură lipsite de legătură cu multe lucrări ulterioare ale ei din acea cronologie. Cartea s-a clasat pe locul 10 în sondajul Premiului Locus din 1977 pentru cel mai bun roman.[1]

Intrigă[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Protagonistul cărții este Kurt Morgan, un membru al echipajului de pe nava Alianței Endymion, care a fost distrusă într-o bătălie spațială cu forțele Hanan. Morgan evacuează nava și aterizează pe o planetă extraterestră, casa rasei Nemet. Morgan este salvat de o fracțiune a rasei Nemet și se implică curând în luptele lor politice și militare. Cu toate acestea, Morgan nu este primul om blocat pe planetă. Întâlnirile sale cu o femeie care a naufragiat aici anterior pun în pericol întreaga rasă Nemet atunci când ea reacționează rău și amenință să dezlănțuie arme de distrugere în masă pe întreaga planetă.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „1977 Locus Awards”. Locus Award. Arhivat din original la . Accesat în . 

Lucrări citate[modificare | modificare sursă]

  • Cherryh, C. J. Brothers of Earth, (DAW Books, 1976).
  • Cherryh, C. J. Hunter of Worlds, (DAW Books, 1977).
  • Cherryh, C. J. At the Edge of Space - La marginea spațiului, Omnibus (DAW Books, 2003)
  • Cherryh, C. J. "Brothers of Earth" - „Frații Pământului”. 1976 DAW, New York. (ISBN: 0886772907)

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]