Astrid Guyart

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Astrid Guyart
Informații personale
Născut(ă) (41 de ani)
Suresnes, Franța
Înălțime1,74 m
Greutate51 kg
ȚarăFranţa Franța
Armăfloretă
Mânădreptace
Antrenor naționalFranck Boidin
Clasamentul FIEcurent

Astrid Guyart (n. , Suresnes, Île-de-France, Franța) este o scrimeră olimpică franceză, specializată pe floretă, vicecampioană mondială pe echipe în 2013 și dublă campioană europeană pe echipe în 2012 și în 2013.

A participat la Jocurile Olimpice din 2012, unde a fost eliminată în tabloul de 16 de tunisianca Inès Boubakri, după ce a condus 5-0.[2] La proba pe echipe, Franța a fost învinsă clar de Italia în semifinală, scorul fiind 22-45. În „finala mică” a înțalnit Coreea de Sud. Începutul meciului a fost echilibrat, scorul fiind 10-9 după două reprize, dar Franța s-a prăbușit 13-0 în cele din urma, inclusiv un 0-6 lui Astrid Guyart împotriva lui Jung Gil-ok. Meciul s-a încheiat cu scorul de 45-32 în favoarea Coreei, Franța rămânând fără medalie.[3]

În paralel cu cariera sa sportivă, a studiat aeronautică la școala de ingineri EPF. După un stagiu la Centrul Național de Studii Spatiale, a fost angajată în anul 2007 la Astrium, acum entitatea spațiu-apărare din Airbus.[4] A lucrat printre altele la ameliorarea continuă a lansatorului Ariane 5.

Fratele ei mai mare Brice a fost și el un floretișt, campion olimpic la individual la Sydney 2000 și pe echipe la Atena 2004.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://fie.org/athletes/2860/profile  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Olivier Paquereau (). „Terminé pour les Françaises”. L'Équipe (în franceză). 
  3. ^ „Guyart: «Le cœur en miettes»” (în franceză). Canal +. . 
  4. ^ Cécile Maillard (). „« À la fois ingénieur et escrimeuse »”. L'Usine nouvelle. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]