AAI RQ-7 Shadow

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

RQ-7 Shadow este un sistem UAV dezvoltat de către compania americană AAI Corporation. Acesta este conceput să ofere informații de recunoaștere și supraveghere în timp real, fiind utilizat în principal pentru sprijinul operațiunilor militare și de securitate.

Istoria sa începe în anii '90, când a fost conceput ca un sistem de recunoaștere și supraveghere cu scopuri militare. Versiunea inițială, RQ-7A Shadow 200, a fost introdusă în serviciu în anul 2002 și a fost folosită în teatrele de operațiuni din întreaga lume, inclusiv în Afganistan și Irak.

RQ-7 Shadow este capabil să zboare la altitudini relativ mici și să efectueze misiuni de recunoaștere în timp real, furnizând imagini și informații detaliate pentru comandanții de teren. Este echipat cu camere video și alte senzori pentru a detecta și monitoriza obiectivele terestre.

Acest sistem UAV a fost folosit pentru o varietate de scopuri, inclusiv pentru supravegherea terenului, identificarea și urmărirea țintelor, colectarea de informații de inteligență și sprijinul pentru operațiunile terestre.

De-a lungul timpului, au fost dezvoltate mai multe versiuni și îmbunătățiri ale sistemului Shadow, care au adus capacități sporite și performanțe îmbunătățite. Acesta continuă să fie un element important în arsenalul forțelor armate, furnizând informații critice pentru luarea deciziilor și sprijinul operațiunilor militare la nivel global.