Álex Remiro

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Álex Remiro
Informații generale
Nume complet Alejandro Remiro Gargallo
Data nașterii (29 de ani)[1]
Locul nașterii Cascante⁠(d), Spania[1]
Înălțime 1.92 m[1]
Post Portar
Informații despre echipă
Echipa actuală  Real Sociedad
Număr 1
Cluburi de juniori
Ani Club
 Aluvión
2009–2013  Athletic Bilbao
Cluburi de seniori*
Ani Club Ap (G)
2012–2014  Basconia 28 (0)
2014–2016  Bilbao Athletic 50 (0)
2016–2019  Athletic Bilbao 0 (0)
2016–2017 Levante (împrumut) 4 (0)
2017–2018 Huesca (împrumut) 41 (0)
2019–  Real Sociedad 138 (0)
Echipa națională
Ani Țară Ap (G)
2013–2014 Spania U19 5 (0)
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern la data de 21:10, 25 August 2023 (UTC)

Alejandro „Álex” Remiro Gargallo (n. , Cascante⁠(d), Navarra, Spania) este un fotbalist profesionist spaniol care joacă ca portar la Real Sociedad în La Liga.

Format la Athletic Bilbao, a jucat ca senior cu Basconia, Bilbao Athletic, Levante, Huesca și Real Sociedad. A câștigat Copa del Rey 2020 cu ultimul club.

Cariera de club[modificare | modificare sursă]

Athletic Bilbao[modificare | modificare sursă]

Născut în Cascante, Navarra, Remiro s-a alăturat sistemului de tineret al lui Athletic Bilbao în 2009, la vârsta de 14 ani. Și-a făcut debutul ca senior cu Basconia în sezonul 2012–13, în Tercera División.

Pe 26 mai 2014, Remiro a fost promovat cu echipa de rezerve în Segunda División B. [4] A fost numit prima alegere după plecarea lui Kepa Arrizabalaga în ianuarie, [5] și a încheiat sezonul cu 23 de apariții – inclusiv play-off-uri – întorcându-se în Segunda División după o absență de 19 ani. [6]

Remiro și-a făcut debutul profesionist pe 24 august 2015, începând cu o înfrângere cu 0-1 pe teren propriu împotriva lui Girona. [7] La 22 iunie a anului următor, a fost promovat la prima echipă în La Liga.

Remiro a fost împrumutat la Levante UD, pe 1 iulie 2016, pentru un an. [8] Cu toate acestea, a fost rechemat de clubul său în următoarea fereastră de transfer din cauza unei accidentări a lui Kepa. [9]

La 21 iulie 2017, Remiro s-a mutat la SD Huesca în divizia a doua, cu un împrumut pe un an. [10] A avut un rol major la clubul aragonez, promovând echipa pentru prima dată în istoria lor, ratând doar un meci din 42. [11]

La întoarcerea sa pe stadionul San Mamés, Remiro părea pregătit să joace cu prima echipă după ce Kepa a fost transferat la Chelsea, iar celălalt portar, Iago Herrerín, a suferit o accidentare. [12] Cu toate acestea, reprezentanții săi nu au reușit să cadă de acord asupra condițiilor unui nou contract cu clubul și, ca răspuns, subalternul său, Unai Simón, a fost ales să joace în primul meci din noul sezon împotriva lui CD Leganés; [13] cu Simón stabilit în echipă și fără soluționare a disputei contractuale, câteva săptămâni mai târziu s-a confirmat că Remiro dorea să părăsească Athletic și acest lucru avea să se întâmple pe 30 iunie 2019. [14]

Real Sociedad[modificare | modificare sursă]

Remiro a acceptat un contract de patru ani cu rivalii lui Athletic, Real Sociedad, pe 10 iunie 2019, în vigoare de la 1 iulie. [15] Și-a făcut debutul în campionat pe 27 septembrie, într-o victorie cu 3-0 pe teren propriu împotriva lui Deportivo Alavés. [16]

În mai 2020, Remiro a fost testat pozitiv pentru COVID-19. [17] În 3 aprilie a anului următor, a început în finala întârziată a Copa del Rey, ajutând la înfrângerea primului său club, Athletic, cu 1–0 la Sevilla. Pe 31 octombrie, a fost consolat de foștii coechipieri la sfârșitul unui alt derby basc din cauza suferinței sale evidente după ce a primit golul egalări în ultimele minute într-o încercare greșită de a lovi mingea, când o victorie ar fi plasat Real Sociedad în fruntea clasamentului. [18]

Palmares[modificare | modificare sursă]

Levante

Real Sociedad

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d „Alejandro Remiro Gargallo”. Real Sociedad. Accesat în . 
  2. ^ Alex Remiro, Transfermarkt, accesat în  
  3. ^ Alejandro Remiro Gargallo, As 
  4. ^ „Registrations and de-registrations in Bilbao Athletic”. Athletic Bilbao. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Cuenca, Nika (). „La portería del Athletic tiene un gran presente y futuro” [Athletic's goal has a great present and future]. Diario AS⁠(d) (în spaniolă). Accesat în . 
  6. ^ „El Bilbao Athletic, a Segunda 19 años después y el Cádiz tendrá que esperar” [Bilbao Athletic, into Segunda 19 years later and Cádiz will have to wait] (în spaniolă). EFE⁠(d). . Accesat în . 
  7. ^ García-Muñoz, Sergio (). „El que la sigue, la consigue” [He who wants it, gets it]. Marca (în spaniolă). Accesat în . 
  8. ^ „Alex Remiro's transfer”. Athletic Bilbao. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ Briones, Macu (). „Retorno al pasado” [Return to the past]. Marca (în spaniolă). Accesat în . 
  10. ^ „Remiro on-loan”. Athletic Bilbao. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ Marín, Javier (). „El Huesca es de Primera” [Huesca are in Primera]. Diario AS (în spaniolă). Accesat în . 
  12. ^ Ortiz de Lazcano, Javier (). „La salida de Kepa facilita la continuidad de Remiro” [Kepa's departure makes it easier for Remiro to continue]. El Correo⁠(d) (în spaniolă). Arhivat din original la . Accesat în . Ortiz de Lazcano, Javier (8 August 2018).
  13. ^ Zubieta, Jon (). „Simón debuta con un paradón providencial” [Simón debuts with a providential wonder save]. Mundo Deportivo (în spaniolă). Accesat în . 
  14. ^ „Athletic Bilbao confirm Alex Remiro will leave”. Football España. . Accesat în . 
  15. ^ „Agreement with Alejandro Remiro”. Real Sociedad. . Accesat în . 
  16. ^ Badallo, Óscar; Clancy, Conor (). „Remiro's double debut was overshadowed by Oyarzabal and Odegaard”. Marca. Accesat în . 
  17. ^ „Alex Remiro tests positive for coronavirus after serology test”. Marca. . Accesat în . 
  18. ^ Lowe, Sid (). „Muniain emerges from wild night to show why Basque derby is different”. The Guardian. Accesat în . 
  19. ^ Zamora, Pedro (). „Muñiz vuelve a lo grande a Primera” [Muñiz returns to Primera in style] (în spaniolă). Eurosport. Accesat în . 
  20. ^ Ruiz Valero, Álvaro (). „El Levante es campeón de segunda” [Levante are segunda champions] (în spaniolă). Vavel⁠(d). Accesat în . 
  21. ^ Reidy, Paul (). „Athletic Club 0–1 Real Sociedad: result, summary, goal”. Diario AS. Arhivat din original la . Accesat în . Reidy, Paul (3 April 2021).
  22. ^ Lowe, Sid (). „Real Sociedad beat Athletic to claim Copa del Rey and Basque glory”. The Guardian. Accesat în . Lowe, Sid (3 April 2021).