Ziua Mondială a Diabetului

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Logo-ul Zilei Mondiale a Diabetului

Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Acest eveniment are ca scop să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general – cei care au persoane apropiate care suferă de această boală, publicul larg, profesioniștii din domeniul sănătății și autoritățile publice.

Ziua Mondială a Diabetului 2009[modificare | modificare sursă]

În fiecare an, Ziua Mondială a Diabetului se concentrează pe o temă aparte. În 2009 și în următorii patru ani, tema este prevenirea diabetului și educarea cu privire la acesta, scopul urmărit fiind de a oferi o înțelegere mai bună asupra diabetului pentru a îl putea controla mai bine.[necesită citare]

În această zi se prezintă publicului semnele timpurii de diabet și se informează cu privire la riscuri, oferind de asemenea îndrumări persoanelor care suferă deja de diabet despre cum să controleze boala.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]