Wikipedia:Pagini românești cu diacritice

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Historical.svg În prezent, această pagină este inactivă și este păstrată doar ca referință istorică.

Probabil că ați încercat vreodată să legați o pagină românească ce conținea diacritice la o pagină străină și nu ați reușit. Trebuie, pur și simplu să înlocuiți diacriticele din titlu cu simbolurile sau grupurile de simboluri următoare.

  • â devine â
  • ă râmâne ă
  • î devine î
  • ș râmâne ș
  • ț râmâne ț

Atenție, nu folosiți aceste înlocuri decât dacă apare eroarea "Titlu invalid". Altfel s-ar putea ca legătura să vă trimită la articole ce conțin respectivele semne (Sfântul Augustin în loc de Sfântul Augustin).

De obicei, wikipediile care au nevoie de astfel de înlocuiri sunt cea germană, cea franceză și cea olandeză. Wikipediile engleză, poloneză și în esperanto nu necesită astfel de înlocuri.

Notă: O metodă poate mai comodă uneori, atunci când nu aveți această pagină de referință la îndemână este să vă uitați care este adresa de internet a paginii românești în caseta de adresă a browser-ului Dvs, și să copiați partea ce reprezintă titlul. De exemplu această pagină se află la adresa "http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pagini_rom%C3%A2ne%C5%9Fti_cu_diacritice". Nu aveți decât să copiați partea ce reprezintă titlul și să faceți o legătură de forma [[ro:Wikipedia:Pagini_rom%C3%A2ne%C5%9Fti_cu_diacritice]]. Această metodă este indicată pentru wikipedia suedeză. Totuși ea poate să nu dea rezultate în wikipediile germană, franceză și olandeză.