Wikipedia:Ce este un portal de calitate?

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Un portal de calitate este un portal care se află printre cele mai bune portaluri. Portalurile de calitate se pot propune după urmatoarele criterii:


1. Acesta trebuie să fie:

  • (a) Folositor. Portalurile care sunt despre un subiect restrâns sunt mai puțin folositoare deoarece se

bazează doar pe acel subiect. Un portal de calitate este un portal ce conține un domeniu major. Deoarece portalurile promovează cel mai bun conținut de pe Wikipedia un portal este ales după calitate, având conținut care este deja de calitate.

  • (b) Atractiv. Estetica portalului trebuie să fie una plăcută. Culorile trebuie să fie bine în ton cu conținutul acestuia, de asemenea trebuie să nu conțină probleme de formatare. Numărul legăturilor roșii este limitat. Introducerile din articole și biografii introduse în portal nu trebuie să depășească 200 de cuvinte.
  • (c) Bine întreținut. Este actualizat portalul dacă apar evenimente sau fenomene noi în domeniul acestuia însă acestea nu trebuie să conțină domenii ce se actualizează pe o perioadă scurtă de timp. Portalurile de calitate ce nu sunt actualizate într-o perioadă maximă de trei luni le va fi luat statutul.

2. Este influențat de Manualul de stil și de WikiProiectul din care face parte.

3. Conține imagini, surse și este descrisă licența materialelor folosite.

4. Nu conține cercetări originale.

5. Conține legături spre alte pagini ale Fundației Wikimedia.