Walter Ziegler

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Walter Ziegler (n. 10 mai 1938, Cincu, Brașov) este un fost ciclist de performanță născut în România, Maestru al Sportului. În perioada 1960 - 1968 a fost unul dintre cicliștii fruntași ai României, cu succese pe plan național și internațional.

Performanțe[modificare | modificare sursă]

În anul 1960 câștigă cursa internațională Turul României, la care luau parte cele mai cunoscute echipe europene. Timp de opt ani a fost membru al echipei naționale de ciclism, câștigă titluri de campion sau diverse curse cum ar fi: Titlul de Campion Național în 1960, 1965, 1966, Cursa Scânteii, Cursa Munților, Turul Brașovului, Cursa Victoriei.

Pe plan internațional, a participat de 9 ori la cea mai mare cursă de amatori, Cursa Păcii, unde, în 1963, România a ocupat locul doi pe echipe, din 20 de națiuni. În 1963 participă la Turul Angliei, ocupând locul 4 în clasamentul general și primul loc pe echipe.

Își încheie activitatea de performanță în 1968, câștigând din nou Turul României cu un avans de numai 3 secunde.

În 1971 emigrează în Germania, unde a absolvit Facultatea de Educație Fizică din Köln. Timp de 28 de ani a fost profesor de educație fizică la un gimnaziu din Köln, unde trăiește și acum ca pensionar. Walter Ziegler este și un apreciat pescar sportiv.

Legături externe[modificare | modificare sursă]