Volver

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Volver
Volver.jpg
Afișul filmului.
Gen film de comedie
film dramatic  Modificați la Wikidata
Regizor Pedro Almodóvar
Autor Pedro Almodóvar  Modificați la Wikidata
Scenarist Pedro Almodóvar
Producător Esther García (producător)
Agustín Almodóvar (executiv)
Distribuitor Sony Pictures Classics
Director de imagine Jose Luis Alcaine
Montaj José Salcedo
Muzica Alberto Iglesias
Distribuție Penélope Cruz
Carmen Maura
Lola Dueñas
Blanca Portillo
Yohana Cobo
Chus Lampreave
Premiera Spania 17 martie, 2006
Premiera în România România 27 octombrie 2006[1]
Durata 121 min.
Țara Spania
Filmat în Madrid  Modificați la Wikidata
Limba originală spaniolă
Nominalizări Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță  Modificați la Wikidata
Buget 9,400,000 €
Prezență online

Volver este un film regizat de Pedro Almodóvar, lansat în 2006. Raimunda (Penélope Cruz) este o femeie tânără, mamă a unei adolescente de 14 ani și soție a unui muncitor șomer. Sora ei, Sole (Lola Dueñas) este o coafeză nefericită. Părinții celor două mor în timpul unui incendiu nimicitor, în urmă cu mai mulți ani, iar fetele se hotărăsc să facă o vizită orașului lor natal, pentru a-și mai vedea rudele și vechii prieteni din copilărie, dar și pentru a face curățenie pe momântul părinților.

În timpul petrecut acolo, trec și pe la mătușa lor Paula (Chus Lampreave), o femeie care trăiește în trecut și nu o recunoaște decât pe Raimunda. O vizitează și pe vecina lor din copilărie Agustina (Blanca Portillo), o tânără femeie bolnavă de cancer aflat în fază terminală, care are grijă de mătușa lor. Vecinii le spun fetelor că mama lor nu este moartă, pentru că a fost văzută de numărate ori, fapt confirmat și de Agustina, care astfel, va fi considerată de Raimunda complet dezaxată mintal.

Se petrec tot felul de lucruri ciudate, moarta este văzută de tot mai multă lume, fapt care precipită lucrurile. Au loc numeroase răsturnări de situație în timp ce toată lumea încearcă să afle adevărul: este sau nu, moarta…moartă?

Premii[modificare | modificare sursă]

Volver a fost unul din cele 6 filme care au concurat la Palme d'Or în 2006 la Festivalul de film de la Cannes. În final a primit 2 premii: “Cea mai bună actriță” și “Cel mai bun scenariu”.[2] În 2007, Penélope Cruz a fost nominalizată la Oscar pentru rolul Raimundei, devenind astfel cea de-a doua actriță de origine spaniolă nominalizată vreodată la aceste prestigioase premii.

A mai primit 2 nominalizări la Globul de Aur și 3 premii la Festivalul Filmului European.[1]

Note[modificare | modificare sursă]